Animals International: 10 vapoare cu animale vii din România sunt blocate în canalul Suez, în urma eșuării navei Evergreen. Animalele riscă să moară de foame

Animals International: 10 vapoare cu animale vii din România sunt blocate în canalul Suez, în urma eșuării navei Evergreen. Animalele riscă să moară de foame
Publicat: 27/03/2021, 19:30
Actualizat: 27/03/2021, 19:42

Animals International atrage atenția că 10 vapoare încărcate cu cel puțin 130.000 de animale vii (ovine) sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către țări terțe din Orientul Mijlociu. Blocajul este cel mai mare din istorie și a survenit marți, 23 martie, în urma eșuării Evergreen, cel mai mare cargo din lume care măsoară 400 metri lungime, cântărește 220 mii tone și a blocat canalul Suez pe întreaga sa lățime.

Organizația solicită ANSVSA să suspende exportul de animale vii către țări terțe și să cheme înapoi toate vapoarele care sunt deja în apropierea canalului Suez. Organizația recomandă de asemenea ca animalele să fie sacrificate în România care ar putea exporta carne în loc de animale vii, o afacere mai puțin riscantă și care ar păstra valoarea adăugată în țara noastră.

În ciuda eforturilor permanente ale autorităților egiptene, nava Evergreen nu a putut fi mișcată și nu se știe când va fi remediată situația.

”Situația în Suez este critică și riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă și hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele și vor muri toate. A fost cazul celor 14.800 de oițe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câțiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut”, avertizează Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Cele 10 vapoare identificate de Animals International care au plecat din portul Midia încărcate cu animale cu destinații care includ traversarea canalului Suez sunt: Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star și Taiba.

România, în vizorul UE

România este deja în atenția Comisiei Europene care a constatat numeroase deficiențe în portul Midia. Cel mai recent incident a avut loc în noiembrie 2019, după ce vaporul Queen Hind încărcat cu circa 15.000 de oi s-a răsturnat.

”Tragedia de la Midia, din noiembrie 2019, când vaporul Queen Hind s-a răsturnat, omorând peste 14.500 de animale a traumatizat o lume înteragă care a văzut imaginile ce nu fac cinste țării noastre. Singura șansă să evităm o situație și mai gravă este ca România să suspende imediat exportul cu animale vii, să cheme înapoi toate vapoarele cu animale care așteaptă intrarea în Suez și să înceapă cu această ocazie exportul de carne în loc de animale vii. Ar fi un comerț care ar anula suferința inutilă a animalelor și ar fi mai rentabil economic pentru România”, a încheiat Păun.

Animals International a cerut de mai multe ori interzicerea exporturilor de animale vii, deoarece nu sunt respectate normele de bunăstare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere