ANM a prelungit codul galben de caniculă. Care sunt zonele vizate

ANM a prelungit codul galben de caniculă. Care sunt zonele vizate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06/08/2022, 13:48

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit Codul galben de caniculă emis anterior până marți, 9 august, la ora 21:00.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării sâmbătă și duminică, afectând ulterior, luni și marți, regiunile din sudul și sud-estul țării.

Potrivit avertizării, temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius.

Sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării,  disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Sursa foto: ANM

ANM: Instabilitate atmosferică în weekend

Sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

Patru noi județe intră sub avertizarea meteo, față de prognoza precedentă: Vrancea, Galați, Tulcea și Constanța.

De asemenea, sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

În Capitală, canicula persistă, iar luni şi marţi (8 şi 9 august) se va intensifica uşor. Disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.