Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au închis un alt restaurant. De data aceasta, este vorba despre unul care funcționa în București și presta și activitate de catering. Proprietarii au fost amendați cu echivalentul a aproape 19 000 euro.
Un restaurant din București, de pe Str. Valea Oltului, a fost închis temporar de inspectorii ANPC, în urma constatării mai multor abateri de la lege. Potrivit șefului ANPC, Cristian Popescu Piedone, au fost identificate produse alimentare fără dată de fabricare/expirare sau termen de valabilitate depășit, echipamente de gătit neigienizate corespunzător etc.
La data și ora controlului au fost identificate următoarele deficiențe:
- produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare ( sosuri, maioneza, cașcaval ras)
- produse alimentare fără a avea menționată data deschiderii pe ambalaj ( lapte,toppinguri)
- produse alimentare cu stare termica modificata ( Burger, mușchi de vita, burta, pui)
- produse alimentare cu data durabilității minimale depășită ( puii grill – 04.11.2024 și ornamente prajituri – 31.10.2024, drojdie și condimente )
- echipamente de gătit neigienizate corespunzător, cu depuneri de impurități
- vase și tăvi neigienziate corespunzător
- fire electrice nemascate
- burlane hota și ventilatoare cu depuneri de grăsimi
- echipamente de curățenie în spațiul de gătit
- echipamente frigorifice cu depuneri de gheață
- pereți neigienizați corespunzător
- paviment neigienizat corespunzător
- ustensile neprofesionale ( cuțite, palete)
- utilizare coșuri de gunoi fără capac și acționare la pedala
- lipsă verificare metrologică la cântare
- au fost identificate următoarele produse: paste, orez, piure, mămăligă, fierte în avans și neservite imediat precum și
- materia primă ( carne pentru ciorbe) refrigerată, ținută separat de zeamă.
Unității i-a fost sistată activitatea până la remedierea problemelor și a fost amendată cu aproape 80 000 lei, după cum ne-a mai declarat Cristian Popescu Piedone.
CITEȘTE ȘI: