Analistul politic Anton Pisaroglu îi cere demisia lui Eduard Novak: „Un ministru trebuie să servească interesele țării sale. Care e patria dumneavoastră?”

Analistul politic Anton Pisaroglu îi cere demisia lui Eduard Novak: „Un ministru trebuie să servească interesele țării sale. Care e patria dumneavoastră?”
Sursa foto: Facebook/Anton Pisaroglu
Publicat: 11/05/2022, 13:33

Analistul politic Anton Pisaroglu cere, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, demisia imediată a ministrului Sportului, Eduard Novak.

Solicitarea vine în contextul scandalului referitor la intonarea imnului Ținutului Secuiesc după meciul de hochei dintre România și Ungaria.

Pisaroglu spune că a fost puternic deranjat de incident.

„Domnule ministru Novak, un ministru al guvernului României trebuie să servească interesele țării sale! Care este patria dumneavoastră? M-a încercat o stupefacție fără precedent când am aflat că majoritatea membrilor naționalei de hochei a României au cântat, împreună cu galeria, așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc, în cadrul unui meci oficial.

Am avut norocul, în calitate de sportiv al naționalei de rugby a României, să joc sub culorile naționale, iar momentul intonării imnului țării mele era o mare onoare, în care simțeam că ne slujim țara. Vă spun cu toată responsabilitatea: imnul este un simbol național, unul dintre cele mai puternice, prin care ne exprimăm patriotismul.  Și mai fac o precizare: sunt etnic german.

Avem cel puțin două probleme extrem de grave, una care își găsește rezolvare imediată, din fericire (demisia imediată a ministrului Novak), iar cealaltă, care necesită o conștientizare la nivel public, apoi adoptarea unor măsuri care să își producă efectele în timp. Incidentul de la meciul de hochei este rezultatul anilor de distrugere, pe de o parte, a sentimentului patriotic, dublat de lipsa educației de acest tip în rândul tinerilor”, spune Anton Pisaroglu.

Anton Pisaroglu: Domnul ministru are o agendă de interese care constituie o amenințare la adresa statului român

În cadrul aceleiași postări, Pisaroglu spune că, atunci când a depus jurământul, ministrul Sportului a jurat să reprezinte interesele statului român.

Totodată, analistul face referire și la postările de pe pagina de Facebook a lui Eduard Novak. El spune că, prin faptul că traduce mesajele doar în limba maghiară, ministrul ignoră celelalte minorități din România.

El adaugă că ministrul are o agendă care „constituie o amenințare la adresa statului român” și că se comportă „ca un etnic maghiar, nu ca un cetățean român, membru al Guvernului”.

„Este clar că domnul ministru are o agendă de interese care constituie o amenințare la adresa statului român.

Faptul că la un meci oficial al echipei României de hochei jucătorii au dezonorat simbolurile României este un lucru foarte grav, care trebuie sancționat public ca atare, fără a leza câtuși de puțin eforturile și sacrificiile membrilor naționalei României (!). Acest lucru este inacceptabil.Cinste celor 3 jucători care s-au delimitat prin neparticiparea la acest incident. Sunteți niște patrioți adevărați!

Îi solicit ministrului din guvernul României Eduard Novak să își dea demisia deîndată pentru că a ofensat un întreg popor prin atitudinea sa și, mai ales, să își dea demisia pentru că dumnealui se poartă ca un etnic maghiar nu ca un cetățean român, membru în guvernul României”, a mai scris Anton Pisaroglu.