UPDATE. Antonina Radu, unul dintre pompierii condamnați în dosarul Colectiv, dată în urmărire. Femeia a fost găsită în Republica Moldova

UPDATE. Antonina Radu, unul dintre pompierii condamnați în dosarul Colectiv, dată în urmărire. Femeia a fost găsită în Republica Moldova
Sursa: Captură politiaromana.ro
Publicat: 13/05/2022, 12:36
Actualizat: 13/05/2022, 15:45

Antonina Radu, unul dintre cei doi pompieri condamnați la închisoare în dosarul Colectiv, nu a fost găsită de polițiștii care au mers la domiciliul său pentru a o duce în arest.

UPDATE ORA 14:30: Antonina Radu a fost găsită acasă, în Republica Moldova, de către polițiștii din țara vecină. Depistarea ei a fost posibilă prin intermediul cooperării dintre autoritățile române și cele din Moldova.

Autoritățile de la București vor solicita extrădarea acesteia în România.

„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova. În acest caz, au fost demarate procedurile legale”, anunță IGPR.

Știrea inițială:

Antonina Radu, unul dintre cei doi pompieri condamnați la închisoare în dosarul Colectiv, nu a fost găsită de polițiștii care au mers la domiciliul său pentru a o duce în arest.

Femeia a fost condamnată joi la 8 ani și 8 lui de închisoare în dosarul „Colectiv”. Sentința este definitivă.

Antonina Radu a fost dată în urmărire

Astfel, aceasta a fost dată în urmărire de către Poliția Română, datele sale fiind publicate pe site-ul instituției, la rubrica „Persoane urmărite”.

Angajații ISUBIF, Antonina Radu și George Petrică Matei, pompierii care au permis funcționarea clubului Colectiv, deși știau că localul nu deține aviz de securitate la incendiu, au primit joi o condamnare definitivă  la 8 ani si 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției.

La data faptelor, cei doi erau ofițeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISUBIF).

„Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.

O persoană s-a prezentat la sediul unei subunități de poliție, de unde a fost preluată și încarcerată. Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităților necesare, au fost încarcerate.

Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european”, informează autoritățile.

Din primele informații, Alin George Anăstăsescu, unul dintre patronii clubului Colectiv care a fost joi condamnat la 11 ani și opt luni de închisoare, fiind și cea mai aspră pedeapsă primită în dosar,  ar fi dispărut și el de la domiciliu.

Alin George Anăstăsescu a fost găsit la domiciliu și este încarcerat, a confirmat Poliția Capitalei.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult