Antony Blinken: Insecuritatea alimentară a fost „exacerbată dramatic” de războiul Rusiei din Ucraina

Antony Blinken: Insecuritatea alimentară a fost exacerbată dramatic de războiul Rusiei din Ucraina
Antony Blinken. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18/05/2022, 19:03

Secretarul de stat american Antony Blinken a acuzat invazia Rusiei în Ucraina că „a adăugat încă 40 de milioane de oameni la celelalte milioane care se confruntă cu insecuritatea alimentară”.

„Exista o condiție preexistentă, ca să spunem așa, când vine vorba de insecuritatea alimentară în multe locuri. Aceasta a fost exacerbată în mod dramatic de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, adăugând încă 40 de milioane de persoane celor care se află în nesiguranță alimentară”, a declarat Blinken.

Blinken se află la New York pentru a participa după-amiază la o reuniune ministerială privind securitatea alimentară.

„Ne-am reunit… pentru a analiza măsurile concrete pe care le putem lua pentru a aborda problemele legate de insecuritatea alimentară, pentru a ajuta oamenii nevoiași din întreaga lume”, a declarat Blinken.

Administrația Biden colaborează îndeaproape cu aliații europeni pentru a încerca să dezvolte rute pentru a scoate grâul și porumbul ucrainean din țară, după ce Rusia a blocat navele ucrainene să plece cu cereale vitale pentru aprovizionarea cu alimente în întreaga lume, în special în Africa și Orientul Mijlociu.

Nu există o „soluție magică” pentru a rezolva această provocare complicată, iar oficialii iau în considerare o gamă largă de opțiuni pentru a scoate în siguranță exporturile de alimente pe calea ferată, pe mare și pe calea aerului, au declarat pentru CNN doi diplomați americani și patru diplomați europeni. Scenariile posibile sunt studiate și concepute indiferent dacă Rusia consimte sau nu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase