Antrenorul lui „Caisă” a murit într-un teribil accident rutier. Actor în cel mai premiat documentar românesc, Dumitru Dobre era unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din țară

Antrenorul lui „Caisă” a murit într-un teribil accident rutier. Actor în cel mai premiat documentar românesc, Dumitru Dobre era unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din țară
Dumitru Dobre alături de „Caisă”, într-o scenă din pelicula premiată la două dintre cele mai prestigioase festivaluri de film/Sursa/aarc.ro
Publicat: 22/10/2021, 12:45
Actualizat: 22/10/2021, 15:08

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de box din România, cunoscut publicului larg pentru rolul pe care l-a avut în filmul „Caisă”, desemnat la Gala Premiilor Gopo drept cel mai bun film documentat din 2018, a murit joi, în urma unui teribil accident rutier produs în București, pe Șoseaua Chitilei. 

Dumitru Dobre se întorcea acasă, la orele prânzului, la volanul autoturismului său, împreună cu soția și un tânăr care se afla pe scaunul din dreapta. Nu mai avea mult când, dintr-o dată, antrenorul ar fi virat spre stânga, a intrat pe contrasens și a intrat sub un TIR.

În urma impactului, șoferul a murit, iar soția și pasagerul din dreapta au fost grav răniți. Scoși dintre fiare de o echipă ISU, cei trei au fost transportați de urgență la spital. Dumitru Dobre a ajuns la Spitalul Universitar de Urgență Elias, unde medicii au încercat, fără succes, să-l readucă la viață.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, principala ipoteză de lucru a polițiștilor Brigăzii Rutiere ar fi aceea că șoferului i s-a făcut rău la volan.

Cunoscut în lumea boxului românesc drept unul dintre cei vechi antrenori, Dobre a pregătit sportivi încă dinainte de 1989, când a antrenat la Grivița Roșie. Apoi, după Revoluție, acesta a trecut pentru o perioadă pe la Rapid, după care s-a consacrat ca antrenor la Secția de Box a CS Steaua București.

A fost premiat la Gala Premiilor Gopo

Acesta a devenit cunoscut publicului larg din postura de antrenor al tânărului pugilist Cristian Pălcuie, poreclit „Caisă”, personajul principal al documentarului cu același nume, regizat de Alexandru Mavrodineanu.

Documentarul în care Dobre a avut un rol consistent, a fost prezentat, în premieră mondială, la TIFF 2018. Pelicula a câștigat apoi premiul pentru cel mai bun film din secțiunea română la Astra Film Festival, iar un nou premiu a fost obţinut la Gala Premiilor Gopo, unde a fost desemnat cel mai bun documentar din 2018.

Filmul vorbește despre eforturile unui antrenor român care încearcă să scoată campioni din mai mulți copii proveniți din familii defavorizate și relația acestuia cu cel mai bun elev al său, în vârstă de 13 ani, poreclit „Caisă”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult