Apa distribuită în orașul Câmpina nu este potabilă. Locuitorii au primit mesaj de avertizare Ro-Alert

Apa distribuită în orașul Câmpina nu este potabilă. Locuitorii au primit mesaj de avertizare Ro-Alert
FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 14/08/2021, 07:42
Actualizat: 14/08/2021, 10:34

Locuitorii municipiului Câmpina, din județul Prahova, au primit, vineri, un mesaj Ro-Alert pentru apă nepotabilă. Societatea Hidro Prahova S.A. a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021.

Direcția de Sănătate Publică (DSU) Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare, astfel că nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri.

Aceasta poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor. Aceste interdicții se vor menține până la încadrarea parametrilor de potabilitate a apei distribuite, iar locuitorii orașului au primit un mesaj RO-Alert de avertizare.

Față de această situație, societatea Hidro Prahova spune că accelerează lucrările de spălare-igienizare a sistemului de apă care alimentează municipiul Câmpina și intensifică programul de monitorizare a calității apei, conform reglementărilor în vigoare.

Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila.

Hidro Prahova a extins măsura de restricție a consumului de apă potabilă asupra municipiului Câmpina, pentru prevenție și eliminarea oricărui risc privind starea de sănătate a populației, relateaza Mediafax.

CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase