FOTO-VIDEO | Aproape 100 de câini trăiau în condiții improprii în curtea și incinta unui imobil din județul Arad. Ce s-a întâmplat cu animalele, după intervenția autorităților

Publicat: 23/05/2022, 19:37
Actualizat: 23/05/2022, 19:51

Un apel la 112 a anunțat prezența mai multor câini în curtea și incinta unui imobil din localitatea arădeană Gurba. Imediat, mai mulți polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor (BPA), împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, alături de membri ai Asociației Paws United și voluntari s-au deplasat la adresa indicată.

Ajunși la fața locului, faptele s-au confirmat, fiind ridicați 96 de câini și căței ținuți în condiții improprii.

FOTO: Poliția Arad – Biroul pentru Protecția Animalelor

După acțiunea care a durat mai mult de șase ore, câinii au fost luați în evidență, starea lor fiind evaluată de medicul veterinar, ulterior fiind transportați la sediul asociației.

FOTO: Poliția Arad – Biroul pentru Protecția Animalelor

Polițiștii BPA continuă cercetările privind rănirea animalelor cu intenție, fiind aplicate și două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.000 de lei, pentru neasigurarea condițiilor minime de apă, hrană și adăpost, precum și pentru lipsa microcipurilor.

FOTO: Poliția Arad – Biroul pentru Protecția Animalelor
Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult