Aproape 20 oameni au fost răniți anul trecut în București, din cauza trecerilor de pietoni șterse și semafoarelor defecte. Trei dintre victime au suferit răni grave

Aproape 20 oameni au fost răniți anul trecut în București, din cauza trecerilor de pietoni șterse și semafoarelor defecte. Trei dintre victime au suferit răni grave
caracter ilustrativ/sursa/Facebook/Poliția Română
Publicat: 21/01/2022, 15:22

Trei persoane au fost rănite grav și alte 14 au suferit răni ușoare, ca urmare a accidentelor rutiere produse, în cursul anului 2021, în București, din cauza stării drumurilor, a trecerilor pentru pietoni șterse, indicatoarelor deteriorate sau semafoarelor defecte. Tot anul trecut, Brigada de Poliție Rutieră a făcut aproape 1.000 de sesizări către primării și Administrația Străzilor. 

Brigada de Poliție Rutieră București a transmis administrației publice locale pe parcursul anului 2021, 912 informări cu privire la indicatoarele sau marcaje rutiere deteriorate, care dispăruseră sau care aveau un grad de vizibilitate scăzut. În același timp, polițiștii rutieri au semnalat și gropile periculoase, semafoarele defecte cât și necesitatea realizării sau dezafectării unor parcări.
Potrivit Brigăzii Rutiere, din cele peste 900 de informări, 20 a fost trimise la Primăria Generală, 451 către Administrația Străzilor și 441 către Regii, ADP-uri și primării de sector.

Autoritățile, locale amendate cu peste 90.000 de lei

În același timp, în cursul anului 2021, polițiștii au amendat autoritățile locale de 25 de ori, valoarea totală a sancțiunilor ridicându-se la 91.000 lei, pentru deficiențe privind viabilitatea carosabilului și semnalizarea rutieră.

Conform sursei citate, în cursul anului 2021, din cauza semnalizării rutiere necorespunzătoare – trecerile pentru pietoni sunt semnalizate prin indicatoare însă marcajele pietonale sunt șterse parțial sau lipsesc, existența unor deficiențe la semaforul pietonal, precum și lucrări nesemnalizate corespunzător – s-au produs 14 accidente rutiere, soldate cu rănirea gravă a trei persoane și rănirea ușoară a altor 14.

Administrația Străzilor a primit, anul acesta, șapte amenzi, în valoare de peste 20.000 de lei, după ce, în data de 13 iabuarie, două fetițe în vârstă de 11 ani au fost lovite în plin pe o trecere de pietoni de o maşină a Poliţiei. În urma impactului, una dintre copile a murit, iar cealaltă a fost rănită și transportată la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Trecerea de pietoni pe care s-a produs tragedia era ștearsă de pe carosabil, iat Brigada Rutieră anunțase acest lucru încă din vara anului trecut, fără ca autoritățile locale să ia vreo măsură.

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție, pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, Raisa, fetița de 11 ani care a murit în urma impactului, a fost aruncată pe capota mașinii și purtată circa 50 de metri.

Agentul Constantin Popescu, care era singur în mașină, nu băuse și nu consumase droguri. Acesta este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult