Ar fi dat mai mult pe chirie în Cluj-Napoca! Câți euro a plătit un corporatist român pe o lună în Bali, într-o casă cu piscină

Ar fi dat mai mult pe chirie în Cluj-Napoca! Câți euro a plătit un corporatist român pe o lună în Bali, într-o casă cu piscină
Publicat: 30/06/2022, 10:23

Un român, de meserie consultant marketing, stă de două luni în Bali și spune că viața e mult mai ieftină decât în România.

Internauții au făcut glume pe seama mini-garsonierei de la Cluj, de 11 metri pătrați, închiriată cu 250 de euro.

„Stau de două luni aici și uite care sunt costurile: pe cazare am dat 340 de euro pe lună, adică 10 / 12 euro pe noapte, pe scuter am dat 100 de euro pe lună, benzina este 50 de cenți, cam 2,5 lei”, a relatat Patrik.

Patrik a spus că fără scuter nu se merită să locuiești în Bali, pentru că te deplasezi greu.

„Am făcut 1000 de km cu scuterul luna trecută și am plătit benzină 20 de euro. Mâncarea este foarte ieftină, dacă mănânci mâncare indoneziană sau comanzi la restaurantele lor locale. Vine cam 3 -4 euro pe de persoană”, a mai povestit tânărul.

Un alt serviciu interesant în Bali este cel prin care, pentru un euro la trei kilograme, hainele vin spălate și călcate.

De asemenea, internetul de mare viteză este foarte util, mai ales când lucrezi remote.

Cea mai mare cheltuială? Patrik a povestit că a plătit pentru el și prietena lui, un zbor dus spre Bali cu multe escale, aproape 1.400 de euro.

Patrik a spus însă că nu s-ar muta de tot în Bali, deoarece serviciile medicale sunt foarte proaste: „Am fost la medic și e ceva rudimentar. E scump și nu primești chitanța. Nu aș sta aici pe termen lung”, a declarat acesta.

Totul a pornit de la un „experiment”

Patrick susține totul a fost doar un experiment în care dorea vădă dacă poate “hackui” algoritmul.

„Totul a pornit un experiment. Fiind consultant în marketing, mereu studiez și testez noi platforme, fiu în pas cu ultimele tendințe. Și am zis încerc și eu TikTok-ul.

Eu voiam, de fapt, fac videoclipuri în care îi învăț pe oameni ce știu despre marketing, pentru asta îmi place fac. Dar, cu o zi înainte, Eliza, prietenă mea, făcuse un videoclip similar care strânsese spre jumătate de milion de vizualizări.

Și zic, ‘hmmm, ia încerc fac și eu unul similar și testez câteva chestii care am văzut merg pe TikTok, văd dacă pot “hackuiesc” algoritmul.’

A două zi m-am trezit cu peste 1 milion de vizualizări și sute de comentarii și oameni care îmi scriau ba pe Instagram, ba pe Facebook și întrebau de numele cazării, cum pot ajunge aici și tot felul de alte informații legate de Bali”, spune Patrik Bindea, tânărul consultant în marketing care a postat videoclipul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase