VIDEO | Arafat, despre certificatul digital la biserică: Activitatea religioasă s-a considerat esențială, ca mersul la alimentară

Publicat: 22/10/2021, 22:48
Actualizat: 22/10/2021, 23:37

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri la Digi24, că certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici și la reuniunile religioase, întrucât CNSU a decis că activitatea religioasă să fie încadrată la categoriile esențiale, așa cum sunt alimentările spre deosebire de alte instituții în care, de luni, pot intra doar persoanele care fac dovada vaccinării, testării sau a trecerii prin boală.

„Știu că situația cu bisericile a tot fost discutată. Este decizia CNSU de a lăsa activitatea din biserici să se desfășoare, dar cu limitare de doi metri pătrați pentru o persoană și bineînțeles cu mască”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat de ce s-a ajuns la o astfel de decizie și dacă el a susținut o astfel de decizie, care deja a creat controverse în spațiul public Arafat a răspuns: „Este o decizie, s-a discutat și s-a hotărât că pentru această activitate este una esențială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie. Nu s-a pus pe susținere treaba asta, în sensul dacă susțin sau nu susțin. A fost o discuție, o hotărâre a Guvernului, s-a votat și da, am susținut în final decizia aceasta”.

Șeful DSU, a precizat că nu dorește să discute pe subiectul religiei.

„Nu vreau să intru în discuție pe religie și pe Biserică. Acest subiect a fost foarte manipulat și foarte agresiv prezentat timp de un an jumătate”, a subliniat Arafat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase