Are 101 ani și continuă să practice medicina! Sfaturi pentru o viață sănătoasă de la cel mai bătrân medic din lume

Are 101 ani și continuă să practice medicina! Sfaturi pentru o viață sănătoasă de la cel mai bătrân medic din lume
Publicat: 03/12/2023, 15:11
Actualizat: 03/12/2023, 15:34

Medocul Howard Tucker, care a împlinit 101 ani pe 10 iulie, a fost recunoscut de Guinness World Records ca fiind cel mai bătrân medic bărbat din lume care a practicat medicina.

Recent, medicul a participat la un documentar, Howard Tucker explicând ce am putea face pentru a avea o viață lungă și fericită.

”Sunt medic și neurolog practicant de mai bine de șapte decenii. Și la 101 ani, oamenii mă întreabă adesea cum îmi țin creierul ascuțit. Genele bune și un pic de noroc vă pot da un avans, dar există un principiu după care trăiesc pe care oricine îl poate implementa: mențineți-vă mintea angajată prin muncă, activități sociale și de divertisment.

Pe măsură ce îmbătrânim, trecem prin schimbări naturale care ne afectează abilitățile de procesare mentală. Unele zone ale creierului se pot micșora, comunicarea între neuroni poate deveni mai puțin eficientă și fluxul sanguin poate scădea.

Dar, ca orice alt mușchi din corp, mintea noastră are nevoie de exerciții consecvente pentru a se dezvolta. Folosesc trei ritualuri zilnice pentru a-mi îmbunătăți sănătatea creierului”, spune medicul.

Howard Tucker are câteva sfaturi pentru cei care își doresc să aibă o viață lungă și să se bucure de o sănătate de fier chiar și când ajung la o vârstă înaintată, scrie cnbs.com.

Are 101 ani și continuă să practice medicina! Sfaturi pentru o viață sănătoasă de la cel mai bătrân medic din lume

”Mă duc la muncă. Cercetările arată o corelație între pensionare și declinul cognitiv crescut – motiv pentru care încă nu m-am pensionat. Am fost numit cel mai bătrân doctor din lume de către Guinness World Records. Sara, soția mea de 66 de ani, încă mai practică psihanaliza și psihiatria la 89 de ani. Meseria mea cere să trec în revistă o serie de subiecte medicale și să mă gândesc la probleme. Fiind la curent cu cele mai recente progrese în neurologie, îmi ține creierul ocupat.

Voluntariatul, urmărirea unui hobby și învățarea de noi abilități pot oferi o mare stimulare mentală. La începutul anilor 60 de ani, de exemplu, am urmat cursurile de drept noaptea, după ce mi-am făcut practica medicală cu normă întreagă. Am promovat examenul de avocatură din Ohio la 67 de ani”, spune medicul.

”Rămân social. Cercetările au indicat că relațiile puternice pot ajuta la menținerea memoriei și a funcției cognitive. Din păcate, la vârsta mea, mulți dintre cei mai apropiați prieteni, membri ai familiei și colegi au murit. Dar sunt norocos că munca mea mi-a permis să construiesc relații cu colegii mai tineri. Sara și cu mine facem, de asemenea, o prioritate să luăm cina cu oamenii din comunitatea noastră.

Cel puțin de două ori pe săptămână, mâncăm cu fiica mea și soțul ei și fiul meu și soția lui. Ne face plăcere să încercăm restaurante noi cu prietenii și colegii”, a mai explicat doctorul neurolog.

”Citesc pentru divertisment. Când nu citesc despre cele mai recente progrese și tratamente în neurologie, îmi place să citesc biografii și povești polițiste.

Cufundarea într-o carte bună, ficțiune sau non-ficțiune, necesită ca creierul tău să proceseze o mare parte de informații noi. Cred că aceasta este cheia pentru a-ți menține mintea ascuțită”, a mai spus Dr. Howard Tucker.

Dr. Howard Tucker este un neurolog din Cleveland, Ohio și a fost numit ”Cel mai bătrân doctor în exercițiu” de Guinness World Records. Și-a luat diploma de drept și a promovat examenul de barou din Ohio la aproape de 70 de ani și a servit ca șef de neurologie al flotei Atlanticului în timpul războiului din Coreea.

Foto: Austin Tucker / “What’s Next?”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
„Feroce și fără milă”: Un bărbat și-a ucis fosta iubită și pe noul ei partener,...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
"Nu se mai poate repara nimic". Cazul românului rămas fără penis din cauza unei erori...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Au renunţat la agitaţia din Capitală şi s-au mutat la ţară! Cum arată casele vedetelor...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Totul a fost filmat! Ce s-a întâmplat, de fapt, la priveghiul lui Mile Povan! Imaginile...
Un val de praf saharian traversează România! Care au fost cele mai afectate zone
Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că...
Cum a reușit un livrator Glovo să stârnească o avalanșă de emoții în rândul românilor?...
INCREDIBIL ce se ascundea lângă o stea! „Niciodată nu mi-am imaginat că...
Examen auto 2024. Noile reguli dure pentru obținerea permisului
Monica Bîrlădeanu nu mai are răbdare. L-a băgat pe Valeriu Gheorghiță în ședință
Zi mare pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril! Întrega familie a boxerului le-a fost alături...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
Segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale pierde aer în continuu