Armata ucraineană anunță că a distrus o coloană de tancuri la vest de Kiev

Armata ucraineană anunță că a distrus o coloană de tancuri la vest de Kiev
Caracter ilustrativ/Sursa/Profimedia
Publicat: 28/02/2022, 03:20

O coloană de tancuri și rachete GRAD aparținând Federației Ruse au fost distruse în vestul Kievului, la Makariv, anunță Agenția UNIAN și 24 Kanal, citând oficiali ai  armatei ucrainene.

Imaginile preluate și de Radio Svoboda au fost publicate de autoritățile de la Kiev.

„Tancurile și GRAD-urile inamice s-au dus la culcare. Și o să doarmă adânc”, a fost mesajul ucrainenilor citat de UNIAN.

Trupele ruse pregătesc reluarea atacului asupra Kievului cu un ponton peste râul Irpin, care traversează orașul cu același nume aflat în apropierea capitalei ucrainene. Alarme antiaeriene au fost declanșate în în 12 orașe în noaptea de duminică spre luni, inclusiv la Cernăuți.

TSN informează că armata ucraineană a anunțat prima mutare din noaptea de 27-28 februarie: rușii montează un pod de pontoane peste râul Irpin, lângă localitatea Demidov, aflată la nordul Kievului, la aproximativ 20 kilometri de cartierul nordic Obolon. Publicația amintește că orașul Irpin, aflat pe cursul râului omonim, n-a putut fi cucerit de ruși în ultimele zile, în ciuda încercărilor repetate. E o localitate aflată imediat lângă Kiev.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase