Artiștii, chemați să se implice în campania de vaccinare! Valeriu Gheorghiță se gândește să le ceară ajutorul maneliștilor!

Artiștii, chemați să se implice în campania de vaccinare! Valeriu Gheorghiță se gândește să le ceară ajutorul maneliștilor!
Artiștii, chemați să se implice în campania de vaccinare! Valeriu Gheorghiță se gândește să le ceară ajutorul maneliștilor! / Sursa FOTO: pixabay.com
Publicat: 27/04/2021, 17:12

Campania de vaccinare, promovată de maneliști! Este ceea ce au în vedere autoritățile, după cum recunoaște chiar Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, le cere artiștilor să se implice în campania de vaccinare, acest lucru fiind şi în beneficiul lor.

Întrebat dacă ar implica maneliştii în campania de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță a surprins cu răspunsul său. Șeful CNCAV susține că s-a gândit la acest aspect fiindcă orice persoană care aduce un plus în privinţa vaccinării trebuie luată în calcul.

Valeriu Gheorghiță: „Vă mărturisesc că m-am gândit”

„Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce priveşte vaccinarea poate să îşi găsească locul în acest demers de comunicare şi de activităţi pro-vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

În același timp, președintele CNCAV insistă asupra faptului că nimeni nu trebuie să aştepte o decizie de la nivel central pentru a susţine campania de vaccinare. „Acest lucru se poate face individual, sub mai multe forme. Nu cred că trebuie să existe un cadru organizat la nivel central. Fiecare, în comunitatea sa, poate să susţină acest demers de vaccinare. Până la urmă, cu toţii ne dorim acelaşi lucru, revenirea la normalitate, limitarea consecinţelor negative ale pandemiei”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Eu nu cred că există o persoană care este mulţumită cu existenţa acestei pandemii şi cu atâtea restricţii de luni de zile. Cu toţii ne dorim să scăpăm de restricţii, să revenim la viaţa normală. Cu toţii suntem obosiţi. Nu trebuie să ne uităm doar la persoane care se bucură de o popularitate crescută. Însăşi persoana care este vaccinată reprezintă un exemplu pentru cei din jurul lui” – Valeriu Gheorghiță

Maraton de vaccinare la Timișoara. Trupa Cargo, implicată

Săptămâna trecută, în Timișoara s-a organizat un maraton de vaccinare. Demersul a avut un real succes, iar printre cei implicați în mod direct au fost și componenții trupei Cargo.

De altfel, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, arată că România are nevoie în aceste momente de sprijinul tuturor. Campania de vaccinare poate fi ajutată și de artiști, crede ministrul. Sau mai ales de ei, dat fiind faptul că sunt exemple pentru mulți tineri. „Trăim într-o perioadă în care un rol foarte important îl au formatorii de opinie. În toate vremurile au existat formatori de opinie. Acum, când comunicarea se face mai rapid şi la o scară mai largă, cu atât este mai important rolul lor! Este important ca figuri exponenţiale, atât din zona culturii scrise, dar şi a artei spectacolului, să se implice activ pentru a încuraja vaccinarea”, a spus Bogdan Gheorghiu.

Vreau să vă spun că şi artiştii trebuie să înţeleagă că este spre beneficiul lor să avem o rată de vaccinare cât mai bună. Asta înseamnă o reluare a activităţii lor în condiţii mai relaxate. Vorbim de relaxarea de norme” – Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii

Artiștii vor promova campania de vaccinare fără să fie plătiți, precizează ministrul Bogdan Gheorghiu. „Aici vorbim de spirit civic. Cum unii s-au implicat efervescent în a arunca în piaţă tot felul de fake-news-uri şi mesaje antivaccinare, şi oamenii responsabili să se implice. O vorbă spune aşa: «Ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii de bine să nu facă nimic»”, a conchis ministrul Culturii.