Asaltul rusesc asupra uzinei Azovstal continuă cu tancuri și artilerie, afirmă un oficial ucrainean

Asaltul rusesc asupra uzinei Azovstal continuă cu tancuri și artilerie, afirmă un oficial ucrainean
sursa: Twitter/Hanna Liubakova
Publicat: 09/05/2022, 18:18

Forțele rusești continuă luni ofensiva asupra uzinei Azovstal din Mariupol, folosind tancuri și artilerie, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, în cadrul unui briefing zilnic.

„Nu putem exclude noi bombardamente, bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu22M3”, a adăugat el.

Potrivit ministerului, prezența Rusiei în Marea Neagră a crescut acum la șapte nave înarmate cu rachete de croazieră de tip Kaliber, „transportând colectiv până la 50 de rachete”.

Între timp, situația din regiunea separatistă Transnistria rămâne tensionată, potrivit lui Motuzianyk, „unitățile locale și brigăzile așa-numitelor „forțe operaționale” din Federația Rusă staționate acolo rămânând în stare de alertă maximă”, potrivit CNN.

„Așa cum era de așteptat, după ce un convoi al ONU a părăsit regiunea Donețk, ocupanții au început să ia cu asalt Azovstal. În special, au încercat fără succes să spargă podul care era poarta de evacuare”, a declarat Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol.

Rușii au bombardat Odesa cu rachete de croazieră din Marea Neagră

La 9 mai, trupele rusești au atacat orașul Odesa din sudul Ucrainei cu patru rachete de croazieră Oniks lansate din Crimeea, ocupată temporar, transmite serviciul de presă al Primăriei Odesa.

„Regiunea Odesa a fost atacată cu rachete, patru rachete Oniks fiind lansate din sistemul de rachete Bastion staționat în Crimeea ocupată temporar”, se arată în comunicat.

Potrivit declarației, inamicul continuă să distrugă infrastructura regională și să exercite presiuni psihologice asupra populației civile.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult