Asasinatul cu bombă din Arad a rămas o crimă cu autor necunoscut, la 8 luni de la tragedie

Asasinatul cu bombă din Arad a rămas o crimă cu autor necunoscut, la 8 luni de la tragedie
Omul de afaceri Ioan Crișan ucis în explozie. Foto: Colaj GÂNDUL
Publicat: 07/01/2022, 12:23

Ancheta în cazul asasinatului cu bombă din Arad nu avansează nici la 8 luni de la tragedie, spune ministrul de Interne Lucian Bode. Dosarul se află la Parchetul General, iar la el lucrează și polițiști de la investigații criminale care se bazează pe mai multe piste. Bode a declarat la Digi24 că se așteaptă ca acest caz să fie lămurit cât mai repede.

„Mi-aș dori să nu bată pasul pe loc. Sunt foarte multe piste pe care înțeleg că procurorul le analizează și cere informații și din țară și din afară țării și ei vor decide când le vor face publice. Dacă ar fi una singură ne-am duce pe ea și am anunța rezultatul.

Trebuie să învățăm din greșeli, să le corectăm, să pregătim mult mai bine fiecare acțiune în care suntem implicați.

Ne dorim ca situații precum cea de la Arad să fie clarificată. Acolo avem un dosar în lucru, gestionat de Parchet, procurorul suveran în această situație”, a declarat Lucian Bode.

Omul de afaceri Ioan Crişan a murit în 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat într-o parcare. Două zile mai târziu, procurorii Parchetului General au încadrat explozia din Arad drept omor cu premeditare. Anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din automobilul omului de afaceri și iau în considerare un asasinat la comandă cu o bombă activată de la distanță.

Oamenii legii încă așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit.

Polițiștii colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil să fi venit din afara României.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată într-o fostă fabrică de cânepă, situată la câţiva kilometri de Arad.