ASF face controale inopinate la companiile de asigurări din zona RCA

ASF face controale inopinate la companiile de asigurări din zona RCA
Sursa foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 16/11/2021, 14:28

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară desfăşoară un control inopinat la cele opt companii de asigurări rămase pe zona asigurărilor RCA.

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) desfăşoară un con­trol inopinat la jucătorii rămaşi în piaţa RCA, după retragerea autori­za­ţiei de funcţionare şi demararea procedurii de faliment împotriva City Insurance, notează Ziarul Financiar.

„În prezent, Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară desfăşoară un con­trol inopinat la cele opt companii de asigurări care comercializează poliţe RCA. Tematica controlului vizează printre altele respectarea prevederilor legale privind procesul de subscriere a poliţelor, de constatare şi de avizare a daunelor, precum şi respectarea normelor interne ale companiilor. Acţiunea de control nu urmăreşte tematici retroactive, ci se axează pe chestiuni curente, la zi“, au transmis reprezentanţii ASF pentru ZF.

Autorizația City Insurance, retrasă în septembrie

În luna septembrie, ASF  a decis retragerea autorizației de funcționare a  companiei City Insurance.

În decizia de peste 80 de pagini a autorității de reglementare sunt detaliate faptele contravenționale pe care le-a descoperit.

„Pentru protejarea asiguraţilor, Consiliul A.S.F. a decis: retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvenţă a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., astfel cum este definită de art. 5 alin. (1) pct. 31 lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, conform dispoziţiilor art. 249 din legea referită”, precizau reprezentanții ASF în septembrie.