Asfaltare direct pe noroi și la limita înghețului, pe un drum din Suceava. Imagini incredibile pe DN 17, la Ilișești (FOTO-VIDEO)

Asfaltare direct pe noroi și la limita înghețului, pe un drum din Suceava. Imagini incredibile pe DN 17, la Ilișești (FOTO-VIDEO)
FOTO - Monitorul de Suceava
Publicat: 10/12/2021, 14:56
Actualizat: 10/12/2021, 15:02

Monitorul de Suceava a publicat, joi, imagini incredibile de pe DN17 în care se toarnă asfalt pe o porțiune de drum aflat în proces de reabilitare, în localitatea Ilișești. Doar că mixtura este aruncată direct peste un strat de noroi, iar temperatura exterioară este de zero grade Celsius.

La un moment dat, chiar și camioanele care aduceau aslfatul patinau, în încercarea de a ieși din zona de noroi după ce descărcau încărcătura, scrie monitorulsv.ro.

Firma care efectuează lucrările nu a comentat situația, însă DRDP Iași a reacționat, după ce imaginile au devenit virașe, transmițând un comunicat în care explică faptul că e vorba de o lucrare de etanșeizare, pentru a se proteja structura executată până acum.

„Având în vedere temperaturile scăzute și imposibilitatea așternerii la parametri optimi a straturilor asfaltice, dar și pentru a oferi condiții de circulație în siguranță pe timpul iernii, constructorul a procedat la sistarea lucrărilor pe timpul iernii și impermeabilizarea lucrărilor deja executate cu straturi provizorii de mixtură asfaltică, așternute peste un strat de fundare, compus din material pietros”, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Instituția a mai precizat că „lucrările de față sunt asumate de constructor, urmând ca în primăvară să se procedeze la așternerea covorului asfaltic, conform contractului”, potrivit Libertatea.

„Până în prezent, au fost executate deja lucrări de stabilizare a versantului prin coloane forate, turnarea radierului din beton și execuția unui podeț afectat de calamități. Subliniem că lucrările sunt în grafic, iar sistarea temporară pe timpul iernii și lucrările de etanșeizare nu afectează în niciun fel costurile și durata prevăzute în contract”, a anunțat DRDP Iași.

FOTO & VIDEO: Monitorul de Suceava

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase