Autoritățile spaniole vaccinează lucrătorii sezonieri. De ce este refuzată imunizarea în rândul muncitorilor

Autoritățile spaniole vaccinează lucrătorii sezonieri. De ce este refuzată imunizarea în rândul muncitorilor
Publicat: 06/06/2021, 18:27

Autorităţile spaniole au hotărât să vaccineze muncitorii sezonieri, pentru a evita apariţia a noi focare de COVID-19.  Muncitorii agricoli temporari au fost primul grup care nu a fost considerat esențial pentru a fi vaccinat fără a lua în considerare criteriile de vârstă din cauza focarelor care au apărut în regiunile pomicole vara trecută și care au dus la al doilea val de pandemie în Aragon. 

Restul Spaniei nu a suferit.

Acum, Departamentul de Sănătate al guvernului autonom a decis extinderea acestei decizii la angajații abatoarelor din regiunea La Litera, dintre care mulți lucrează și la culesul fructelor.

Acest lucru a fost confirmat sâmbătă de șeful Prevenției și Promovării Sănătății din Guvernul Aragonului, Luis Gascón, care a vizitat centrul sportiv din campusul din San Francisco pentru a verifica modul în care funcționează procesul de inoculare cu doză unică Janssen, potrivit ElPeriodico.

Marți, pe 8 iunie, va începe vaccinarea lucrătorilor a două abatoare din zona La Litera. Gascón a explicat că lucrătorii din sectoarele agricol și al cărnii „se intersectează”, deoarece „există oameni care lucrează în abatoare care pot merge și la colectarea fructelor” și „ambele grupuri coexistă”.

În această direcție, responsabilul strategiei de vaccinare împotriva covidului din Aragon a reamintit că aproximativ 8.000 de doze au fost deja administrate în rândul lucrătorilor sezonieri din diferite ferme din comunitate, deoarece activitatea „ne-a preocupat cel mai mult de istoria pe care am avut-o . din anul trecut „.

Din acest motiv, încorporarea listelor continuă astfel încât centrele de sănătate ale populațiilor colectoare să poată convoca aceste persoane pentru a fi inoculate.

În ceea ce privește vaccinarea în abatoare, Gascón a avansat că va începe în cele două facilități care la începutul verii lui 2020 „au avut o importanță deosebită în dezvoltarea celui de-al doilea val epidemic”.

Șeful Prevenției și Promovării Sănătății a justificat această decizie spunând că „din aceste focare (în abatoare) a existat o transmisie comunitară semnificativă”, astfel că s-a decis că vaccinarea angajaților din industria cărnii „ar putea fi un instrument strategic important atunci când este vorba de evitarea ce s-a întâmplat anul trecut.

Apoi, va continua cu două abatoare din provincia Zaragoza, în special, Cárnicas Cinco Villas din Ejea de los Caballeros și industria din jurul abatorului Zuera, aparținând Grupului Jorge.

„Vom continua în această linie, evaluând totul din punct de vedere epidemiologic pentru a controla infecția și a evita problemele care au apărut”, a spus Gascón.

Până în prezent și conform celor mai recente cifre disponibile, Aragon a inoculat deja 889.999 de doze.

Andalucia vaccinează muncitorii sezonieri

Huelva, o provincie din regiunea Andalucia, se află în plină campanie agricolă. 4.000 de muncitori sezonieri, majoritatea din țări africane lucrează la cules de căpșuni și nectarine.

Sezonierii primesc vaccinul de la Johnson&Johnson care se administrează în doză unică, însă mulți îl refuză, din cauza convingerilor religioase sau culturale.

Autoritățile sanitare din Andalucia au hotărât să administreze vaccinul de la Johnson & Johnson și străinilor stabiliți temporar în regiune: studenți Erasmus, medici fără frontiere sau imigranți fără forme legale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Boala cruntă de care suferă Gelu Duminică: Nu știu dacă o să apuc 47 de...
Pe ce a plătit un tânăr 92 de lei la Târgul de Crăciun din București....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Care sunt...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Anamaria Prodan are un nou dușman. S-au aruncat vorbe grele
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...