Autoritățile suedeze au respins cererea unui cuplu care dorea să își numească băiatul Vladimir Putin: ”Numele nu trebuie să fie ofensatoare sau să creeze disconfort”

Autoritățile suedeze au respins cererea unui cuplu care dorea să își numească băiatul Vladimir Putin: ”Numele nu trebuie să fie ofensatoare sau să creeze disconfort”
Publicat: 13/09/2021, 12:20

Potrivit unei legi referitoare la numele copiilor – adoptată în 1982 și actualizată în 2017 -, prenumele alese de părinți nu trebuie să fie ofensatoare şi nici să provoace neplăceri purtătorilor pe viitor.

Totodată, prenumele trebuie să fie diferite de numele de familie. În Suedia există, de altfel, o așa-zisă ”lista neagră” atunci când este vorba despre alegerea prenumelui copiilor unele cuvinte fiind interzise în mod expres, nefiind potrivite ca prenume. Această lege este aplicabilă, însă, și în cazul adulților care doresc să își schimbe numele.

Un cuplu suedez – în Suedia, părinţii sunt obligaţi să raporteze autorităţilor numele bebeluşilor în primele trei luni de la naştere – a dorit ca fiul lor să poarte numele de Vladimir Putin, numai că agenția guvernamentală suedeză Skatteverket le-a respins această solicitare.

”Metallica” sau ”Google”, permise de autoritățile suedeze

Conform informațiilor transmise de independent.co.uk, în Sudia există 1.413 bărbați care poartă numele de Vladimir. Dintre aceștia, niciunul nu are şi numele de familie Putin.

Alte nume respinse de respectiva agenție sunt agenție sunt Allah, Q, Ford și Pilzner. Totuși, există şi nume mai puţin obişnuite, cum ar fi Metallica sau Google, permise de legea suedeză.

Potrivit site-ului Routes North, un ghid de călătorie pentru Scandinavia, care utilizează statistici transmise de Biroul Oficial de Statistici din Suedia, cele mai populare 10 nume de băieți din Suedia sunt Noah, William, Hugo, Lucas, Liam, Oscar, Oliver, Matteo, Elias și Adam.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase