AVERTISMENT al președintelui Cehiei: „În 2024, războiul din Ucraina ar putea să se întoarcă în favoarea lui Putin, Rusia se vrea jucător-cheie”

AVERTISMENT al președintelui Cehiei: „În 2024, războiul din Ucraina ar putea să se întoarcă în favoarea lui Putin, Rusia se vrea jucător-cheie”
Petr Pavel – președintele Cehiei
Publicat: 20/12/2023, 10:31
Actualizat: 20/12/2023, 11:00

Petr Pavel – președintele Cehiei, fost președinte al Comitetului militar al NATO⁠ din 2015 până în 2018 și șef al Statului Major General al Forțelor Armate Cehe, din 2012 până în 2015, cu gradul de general – avertizează că va urma un an complicat în contextul conflictului din Ucraina și nu numai.

Într-un interviu acordat site-ului ceh de știri online Seznam Zprávy, președintele Cehiei a declarant că Europa urmează să se confrunte cu o nouă situație, iar „schimbarea nu va fi chiar în cel mai bun sens al cuvântului, așa cum ne-am imagina”.

„Agresorul” și președintele rus Vladimir Putin așteaptă rezultatele alegerilor americane din luna noiembrie a anului 2024 și speră la realegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA, a mai spus Petr Pavel.

Președintele Putin persistă în viziunea sa asupra lumii, potrivit căreia evenimentele sunt determinate de cei puternici și, desigur, Rusia se numără printre ei, iar ceilalți se adaptează, ceea ce ar trebui să fie un avertisment pentru noi.

Cel puțin din partea lui Vladimir Putin, există o așteptare ca, în cazul succesului lui Donald Trump, acesta să poată ajunge la o înțelegere cu el, indiferent de ce crede Ucraina sau restul Europei despre asta.

Ar putea exista unele un fel de compromis care, teoretic, ar readuce Rusia la statutul de jucător cheie, iar alții vor trebui să-l suporte cumva”, a spus președintele Cehiei.

Petr Pavel și-a început cariera militară la vârsta de 14 ani: A studiat la un gimnaziu militar, mai târziu la Școala Militară Superioară a Forțelor Terestre din Vyškov. În anii 1985 până în 1991, a fost comandantul companiei de recunoaștere aeriană cu destinație specială. După 1989, a acumulat experiență la cursuri de ofițeri în Marea Britanie și SUA. Este deținătorul mai multor premii, printre care Medalia pentru eroism de la președintele Václav Havel sau Ordinul francez al Legiunii de Onoare.

„Vom avea alegeri în Rusia, unde probabil că Vladimir Putin va câștiga”

Președintele Cehiei a mai declarat că alegerile din Rusia, programate în luna martie a anului 2024, nu vor oferi nicio surpriză, iar Vladimir Putin va fi reales.

Planează, însă, un semn de întrebare referitor la viitorul președinte al SUA, iar Petr Pavel consideră că și Vladimir Putin așteaptă cu foarte mare nerăbdare aceste alegeri, mizând pe Donald Trump.

Avem multe de așteptat cu nerăbdare, deoarece evoluția conflictului din Ucraina indică faptul că este foarte probabil să vedem progrese semnificative în anul viitor. Și, conform semnalelor de până acum, nu va fi chiar în cel mai bun sens al cuvântului, așa cum ne-am imagina că este. Va apărea o nouă situație cu care va trebui să ne confruntăm.

Vom avea câteva alegeri importante pentru acei actori care vor fi decisivi pentru dezvoltarea situației: vom avea alegeri în Rusia, unde probabil că Vladimir Putin va câștiga, vom avea alegeri în Statele Unite, unde rezultatul este departe de a fi sigur. Și se poate presupune că anticiparea alegerilor va aduce anumite schimbări și pe câmpul de luptă.

În cele din urmă, președintele Putin a spus foarte clar că nu se poate vorbi despre discuții de pace până când rezultatul alegerilor din Statele Unite nu va fi clar. Făcând acest lucru, el a precizat că partenerul său pentru eventuale negocieri este SUA. Nu vreuna dintre marile țări europene”, a mai spus Petr Pavel în timpul interviului.

Sursa foto – Profimedia Images


Citește și:

Acuzat de CRIME DE RĂZBOI, Yan Petrovsky, mercenar rus din temuta grupare neo-nazistă „Rusich”, a fost arestat preventiv în Finlanda

ANALIZĂ | Maxim Mironov (IE Business School Madrid): „Este timpul ca Ucraina să colaboreze cu opoziția din Rusia ÎMPOTRIVA lui Putin, dușmanul comun”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...