Avertismentul europarlamentarului Daniel Buda: Românii aruncă 6.000 de tone de alimente pe zi, echivalentul a 300 de camioane de mâncare. Vă rog să vă gândiți la aceste lucruri!

Avertismentul europarlamentarului Daniel Buda: Românii aruncă 6.000 de tone de alimente pe zi, echivalentul a 300 de camioane de mâncare. Vă rog să vă gândiți la aceste lucruri!
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 29/09/2022, 16:08
Actualizat: 29/09/2022, 16:28

Românii aruncă în jur de 6.000 de tone de alimente pe zi, echivalentul a 300 de camioane pline de mâncare, în timp ce 4,5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. El a făcut un apel pentru reducerea risipei alimentare și a notat câteva dintre măsurile pe care le poate lua fiecare persoană în parte în acest sens.

Europarlamentarul a precizat că la nivel european, se aruncă 87.6 mil de tone de alimente anual, echivalentul a 173 kg pe persoană. Sunt cifre pe care ar trebui să le avem în vedere zilnic, nu doar pe 29 septembrie, de Ziua internațională de conștientizare asupra risipei alimentare.

„Aruncând mâncare, irosim atât de multe resurse, precum energie, transport, depozitare, producție. Resimțim din plin, deja de ani de zile importanța acestor resurse și pericolul pe care îl reprezintă lipsa lor”, scrie Daniel Buda pe Facebook.

„ Ca vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală aduc în atenția colegilor mei dar și a cetățenilor, importanța pe care protejarea acestora o reprezintă pentru viitorul nostru, implicațiile negative pe care lipsa hranei o aduce la nivel global și nu în ultimul rând, importanța crucială a sectorului agricol”, adaugă europarlamentarul.

Potrivit lui Daniel Buda, situația în acest moment la nivelul sectorului alimentar este extrem de serioasă iar provocările trebuie să fie tratate ca atare și să luăm măsurile care se impun în acest sens: cumpătare, echilibru, investiții cu cap în sectorul agricol, astfel încât să ne putem crește capacitatea de procesare și de stocare.

Buda: Vă rog să vă gândiți la aceste lucruri când aruncați prea ușor mâncarea

“Cu toate că aproximativ 50% din terenurile locuibile de pe planetă sunt ocupate pentru agricultură, multe dintre alimentele care ajung pe mesele consumatorilor sunt aruncate. Vă rog să vă gândiți la aceste lucruri când aruncați prea ușor mâncarea, faceți cumpărături, depozitați alimentele. Dacă nu acordăm atenție acum acestor lucruri, riscăm o criză alimentară severă”, a explicat Buda.

El a făcut o scurtă listă a măsurilor zilnice pe care le poate lua fiecare persoană în parte pentru a evita risipa unei resurse vitale pentru supraviețuire: hrana.

„Apelul meu către dumneavoastră, este să vă implicați oricât de puțin în lupta pentru stoparea risipei alimentare. Implicarea fiecăruia din dumneavoastră, câte puțin, zi de zi și încurajarea celui de lângă dumneavoastră sunt convins că va face diferența, curând. Timpul însă, nu este nelimitat. Să realizăm importanța acestor lucruri mai devreme, decât prea târziu. Din fericire, dispunem în zilele noastre de numeroase resurse din care ne putem informa și putem găsi cele mai practice și ușor de implementat soluții pentru a avea mai multă grijă când vorbim de risipa alimentară. Vă invit să le parcurgeți, nu doar pe cele redate de mine ci să descoperiți și unele noi pe care să le împărtășiți mai departe”, adaugă europarlamentarul.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Secunda care i-a salvat viața lui Trump: Fostul președinte întoarce capul spre un lunetist...
Actor celebru, găsit mort în mașină! Starul de doar 46 de ani, răpus de caniculă...
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani,...
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly...
VIDEO&FOTO Cele mai spectaculoase ținute de la „nunta anului”. Fiul celui mai bogat om din...
Halucinant! Ce ar fi făcut prietenul Mariei Diana, când a atacat-o ursul. Un martor a...
Cele mai sexy femei din lume! Dieta MINUNE pe care o ține ocupanta primului loc!...
A fost identificat atacatorul lui Donald Trump. Cine este tânărul care a încercat să-l asasineze...
Spectatorul mort a fost împușcat în cap! Declarațiile șocante ale martorilor
Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mașinile diesel, interzise în mai multe orașe. Unde nu mai poți circula cu mașina pe...
UPDATE: Atacatorul de la mitingul lui Trump, identificat / Trump, văzut ieşind din avion după...
A fost DESCOPERITĂ cea mai PERICULOASĂ SUBSTANȚĂ din lume! Este atât de PUTERNICĂ încât...
Reguli pentru absolut TOȚI ANGAJAȚII din România. Trebuie respectate în mod OBLIGATORIU
Nunta în familia Hagi, după vechi obiceiuri. Ce tradiții neștiute au aromânii
Cum arată în interior Biserica Visarion, locul în care Ianis Hagi și Elena își unesc...
Momentul când bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Trump e ÎMPUȘCAT de un lunetist
Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă...
Cine sunt părinții mirilor de la nunta secolului din India
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
„Cometele întunecate” ar putea reprezenta 60% dintre obiectele cosmice din apropierea Pământului
×