Dr. Irinel Popescu, avertisment la podcastul ALTCEVA: „Supărarea și depresia pot să conducă la apariția cancerului” (VIDEO)

Publicat: 13/08/2023, 15:10
Actualizat: 13/08/2023, 16:02

Prof. dr. Irinel Popescu a fost invitatul lui Adrian Artene, sâmbătă, în cadrul podcastului ALTCEVA. Printre altele, reputatul medic a avertizat că supărarea și depresia pot declanșa cancerul, în cazul unor pacienți.

„Este evident că depresia poate să conducă chiar la apariția bolii canceroase. De-a lungul timpului, am văzut astfel de situații. Inițial, nu am vrut să cred pentru că părea că nu are legătură cu ce învățam noi. După care, s-au făcut și studii în sensul asta și s-a văzut că supărarea și depresia pot să conducă la apariția cancerului. Am văzut cazuri de cancer de stomac și de pancreas, dar mai puțin în cazul ficatului. Nu știu de ce, dar cred că efectele depresiei sunt mai mici asupra ficatului decât asupra inimii și asupra unor organe unde poate induce cancer”, a precizat Irinel Popescu, la podcastul ALTCEVA.

De asemenea, celebrul medic a precizat că sunt studii în desfășurare, care tind să confirme acest lucru, adică efectul depresiei asupra organismului.

„Ficatul pare mai protejat, poate capacitatea lui de rezervă. Gândiți-vă că un bolnav cu ciroză hepatică ajunge să aibă analize modificate foarte târziu. Mulți nici nu au știut că au ciroză pentru că așa de mare e capacitatea de compensare a ficatului și rezerva funcțională, încât ei funcționează aproape normal și asta poate să conteze și în cazul agresiunii produse de supărări și de depresie”, a adăugat celebrul medic.

Cine este Irinel Popescu

Medicul Irinel Popescu s-a născut la Filiași, în județul Dolj, a urmat Liceul „Frații Buzești” din Craiova și Facultatea de Medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, pe care a absolvit-o în anul 1977 cu media 9.98.

Preşedinte al Academiei de Științe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu este considerat părintele transplantului hepatic în România. Cunoscutul medic chirurg a realizat primele operații reușite la adult, cu ficat întreg, și la copil, cu fragment de ficat în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

De asemenea, Irinel Popescu este inițiatorul chirurgiei robotice în România și coordonator al Centrului Integrat de Excelență în Boli Hepatice SANADOR.

În anul 1980, a devenit asistent al profesorului Dan Setlacec, în Clinica Chirurgicală a Institutului Clinic Fundeni.

Irinel Popescu a efectuat mai multe stagii de pregătire în transplantul hepatic (Berlin, 1989, Paris, 1990, Pittsburgh, 1991-1992, New York 1992-1994).

După anul 1995, a participat la construcția programului național de transplant de organe în România devenind Președinte al Asociației „Romtransplant” în 1997 și reprezentant al României în Consiliul Europei – comisia de transplant.

Urmărește podcastul integral cu dr. Irinel Popescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
David Popovici a cucerit-o pe Zsuzsanna Jakabos, cea mai frumoasă înotătoare a Ungariei
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
Vedete care împlinesc 60 de ani, dar nu-și arată vârsta GALERIE FOTO
Boala cruntă de care suferă Gelu Duminică: Nu știu dacă o să apuc 47 de...
Noi detalii în cazul morții lui Beatrice, tânăra ucisă de patronul magazinului la care lucra....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Medicilor nu le-a venit să creadă când au văzut! Ce a dus la decesul micuței...
Aceasta e cea mai mare pensie din România! De cealaltă parte, peste 1 milion de...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Emisiunea de la care Rona Hartner credea că i s-a declanșat boala: 'Acolo am slăbit...
Cele mai CIUDATE obiceiuri ale lui Napoleon! Ce FEMEI îi plăceau cel mai mult?
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stănija, așezarea faimoasă din Munții Metaliferi și căutătorii de aur
Ștefan Bănică, moment emoționant pe scenă, alături de fiica lui, Violeta Bănică. Adolescenta și-a acompaniat...
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...