Avertismentul unui spion dezertor: Nu este de glumit cu trupele speciale nord-coreene. Vor lupta până la ultimul om

Avertismentul unui spion dezertor: Nu este de glumit cu trupele speciale nord-coreene. Vor lupta până la ultimul om
Avertismentul unui spion dezertor: Nu este de glumit cu trupele speciale nord-coreene. Vor lupta până la ultimul om / foto: captură youtube.com
Publicat: 28/10/2021, 13:43

Coreea de Nord își amenință, deseori, rivalii cu distrugerea nucleară și – chiar dacă are o situație economică și socială precară – Phenianul dispune cu siguranță de unele capacități militare, pentru a declanșa un război soldat cu sute de mii, poate chiar milioane de morți.

Arme nucleare, rachete balistice, mii de arme de artilerie, milioane de soldați fanatici, toate alcătuiesc amenințarea nord-coreeană. Kim Jong Un mai are însă un as în mânecă: forțele speciale foarte bine antrenate, scrie Business Insider.

Nu se cunosc multe detalii despre aceste trupe speciale, dar informațiile recente furnizate de un spion dezertor nord-coreean arată cum sunt antrenați soldații lui Kim.

1,3 milioane de soldați, gata să lupte până la moarte

Armata Poporului Coreean (KPA) este una din cele mai mari din lume, cu 1,3 milioane soldați în serviciul activ. Phenianul are și peste 200.000 de operatori speciali, organizați în divizii standard, brigăzi, regimente, batalioane și chiar unități mai mici, de tip commando, puternic specializate.

O unitate specială de commando are undeva la 3.000-5.000 de membri și activează sub tutela Armatei Nord Coreene și a serviciului de informații de la Phenian, Biroul General de Recunoaștere.

Unitățile speciale sunt divizate în funcție de specializare. Unități pentru colectarea de informații, unități aviatice, care pot acționa din aer asupra unor ținte precum aeroporturi și poduri, unități maritime cu submarine sau nave etc. Unitățile de commando pot organiza operațiuni directe, precum raidurile.

Trupele speciale nord-coreene primesc echipamente de ultimă generație și cel mai bun antrenament posibil.

„Extrem de bine antrenate și echipate”

Într-un raport recent, DIA (US Defense Intelligence Agency) a precizat că „forțele speciale nord-coreene sunt extrem de bine antrenate și echipate, față de alte unități și se pot infiltra ușor în Sud, pentru a organiza atacuri”.

Echipamentele sunt rudimentare, față de capabilitățile forțelor speciale din alte țări, mult mai avansate, dar chiar și așa commando-urile nord-coreene sunt dedicate muncii lor și extrem de periculoase.

Tacticile au rămas aceleași ca din timpul Războiului din Coreea din anii 1950. Forțele speciale joacă un rol important în doctrina de război, care presupune atacuri asupra inamicului din mai multe unghiuri, asupra mai multor ținte.

Viteza și elementul surpriză reprezintă adevărații ași din mâneca commando-urilor nord-coreene. Dacă ar izbucni un război, soldații nord-coreeeni ar trece Zona Demilitarizată și ar invada Coreea de Sud.

Infanteria grea și mecanizată a lui Kim ar lovi din plin forțele sud-coreene și americane de la granițe. Commando-urile dictatorului ar duce un război neconvențional, în spatele flancurilor, atacând liniile de aprovizionare, centrele de comandă și control și alte obiective strategice.

Prin natura lor, commando-urile nord-coreene sunt agresive și preferă să fie ofensive. Ar fi un inamic „feroce”, dacă ar izbucni un război, susține un fost membru al Beretelor Verzi, care a activat în Coreea de Sud.

Regimul Kim a dezvoltat un cult al personalității în jurul liderilor săi, cu un discurs public pentru loialitatea trupelor și elitele militare.

„Vor lupta până la ultimul om”

„Avem avantajul tehnologic și avioanele, rachetele noastre îi pot bombarda și trimite direct în Epoca de Piatră, dar vor lupta pentru „Dumnezeul” lor”, a declarat fostul membru al Beretelor Verzi.

„Încă de la naștere au fost familiarizați cu un cult al liderului suprem. Sunt fanatici și duri. Iernile coreene sunt foarte grele și acești indivizi sunt antrenați să supraviețuiască și să lupte în asemenea condiții. Vor lupta până la ultimul om”.

Phenian-ul ar putea desfășura, bineînțeles, operațiuni militare clasice, pentru a distrage atenția forțelor americane și sud-coreene și pentru a permite intrarea commando-urilor pe teritoriul din Sud.

În 2010, 46 de marinari au fost uciși, după ce o navă sud-coreeană s-a scufundat, suspect fiind un atac cu submarin din partea Coreei de Nord. Câteva luni mai târziu, Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sud, ucigând patru oameni.

Într-un interviu recent acordat BBC, Kim Kuk-song, un important ofițer de informații, care a dezertat în Coreea de Sud, a declarat că Kim Jong Un folosește resursele militare și de inteligență pentru propria sa perosoană sau pentru a se răzbuna pe cei considerați inamici.

Confruntare cu soldații sud-coreeni în 1969

Commando-urile lui Kim ar „decapita” probabil leadership-ul din Coreea de Sud, generând confuzie, în primele ore ale unui ipotetic război.

Nu ar fi o noutate. În 31 ianuarie 1969, forțele speciale nord-coreene s-au infiltrat în Coreea de Sud pentru a-l asasina pe președintele Chung-hee.

Echipa de commando a ajuns la reședința lui Park din Seul, dar n-a știut parola pentru a intra în reședință și a avut loc un schimb de focuri cu trupele sud-coreene.

În cele din urmă, un singur soldat nord-coreean a reușit să fugă înapoi în țara sa, restul fiind uciși de soldații din Coreea de Sud.

Amenințarea infiltrărilor și a altor atacuri din partea commando-urilor de la Phenian rămâne în picioare.

Coreea de Nord ar putea exagera cu laudele, în privința capacității sale militare, dar acest lucru nu se aplică și în cazul trupelor speciale, cu care nu este de glumit, scrie sursa citată.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier