Aveți grijă de unde vă luați vinieta când plecați în vacanțe. Au apărut site-uri pirat care vând taxe false de drum

Aveți grijă de unde vă luați vinieta când plecați în vacanțe. Au apărut site-uri pirat care vând taxe false de drum
sursa foto: Pixabay
Publicat: 17/06/2022, 19:13

Suntem în perioada concediilor și tot mai mulți români și-au plănuit o vacanță în străinătate. Pentru cei care aleg să călătorească cu mașina spre Slovenia, Ministerul Afacerilor Externe informează că că DARS – Compania Naţională a Drumurilor avertizează în legătură cu vânzarea e-vinietelor false pe site-uri neautorizate.

DARS precizează că site-urile pirat care oferă spre vânzare viniete false percep comisioane foarte mari, iar utilizatorii care vor circula cu aceste viniete vor fi amendați.

Românii care vor să călătorească sau să tranziteze Slovenia vor avea nevoie de vinietă pe care o pot cumpăra online de AICI.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Condiții de călătorie în Slovenia

Începând cu data de 19 februarie a.c., nu se mai aplică niciun fel de restricţii la intrarea în Slovenia. În consecință, condiţia RVT (recuperat/ vaccinat/ testat) este eliminată la toate punctele de trecere a frontierei, persoanele care călătoresc în Slovenia nemaifiind obligate să se supună măsurii de carantină la adresa de domiciliu.

Potrivit opiniei grupului de experţi din cadrul Ministerului Sănătăţii, COVID-19 nu mai este considerată o maladie care impune carantina şi, ca atare, toate restricţiile privind intrarea în Slovenia au fost eliminate.

Întrucât riscul de infectare rămâne prezent, se recomandă totuşi ca, înaintea planificării călătoriei în străinătate, să fie monitorizate informaţiile privind situaţia epidemiologică din ţările care fac obiectul itinerariului, condiţiile de intrare în statele de destinaţie şi deciziile autorităţilor din respectivele ţări. La întoarcerea în Slovenia, se recomandă consultarea informaţiilor de pe pagina de internet a Institutului Naţional pentru Sănătate Publică, https://nijz.si/en, precum şi a măsurilor aplicabile pe perioada epidemiei.

Toate unităţile turistice (hoteluri, restaurante, unităţi de cazare) din Slovenia sunt deschise.

Începând cu data de 1 februarie 2022, valabilitatea certificatului de vaccinare împotriva COVID-19 este limitată la 270 de zile (9 luni) pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Valabilitatea certificatului de vaccinare poate fi prelungită pentru persoanele care efectuează o doză de rapel, care au fost vaccinate complet sau care au fost vaccinate cu o singură doză.

Punctele de control transport aerian internaționale: Ljubljana (Brnik/Aeroportul Jože Pučnik), Maribor (Slivnica/ Aeroportul Edvard Rusjan Maribor) și Portorož (Sečovlje/Sicciole – Aeroportul Portorož); transportul maritim internațional: Koper (Capodistria) și Piran (Pirano).

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Republica Slovenia.

Intrarea în Republica Slovenia este permisă cu pașaportul sau cartea de identitate, valabile pentru o perioadă de cel puțin 3 luni..

Toți străinii, inclusiv cetățenii UE, au obligația să se înregistreze la secția de poliție pe raza căreia locuiesc, în termen de 3 zile de la sosirea în Slovenia. Pentru cazul în care se cazează la hotel, acesta formalitate nu mai este necesară.

Pentru verificarea condițiilor particulare de intrare și ședere prevăzute de legislația națională vă recomandăm consultarea informațiilor oficiale furnizate de autoritățile slovene:

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României și să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactați în situații de urgență, potrivit MAE.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață