Cel mai mare avion din lume, distrus de un bombardament al militarilor ruși. Aeronava a fost și în România

Cel mai mare avion din lume, distrus de un bombardament al militarilor ruși. Aeronava a fost și în România
Avionul Antonov-225 / FOTO - Arhivă
Publicat: 27/02/2022, 21:28
Actualizat: 27/02/2022, 21:32

Cel mai mare avion din lume, Antonov 225 (AN-225 „Mriya”), a fost distrus într-un bombardament al militarilor ruși, care a lovit un aerodrom de lângă Kiev.

Aeronava, care anul trecut a fost și în România, se afla într-un hangar, iar aerodromul respectiv este cel pentru care forțele ucrainene și ruse luptă de la începutul invaziei. A fost cucerit când de unii, când de alții și face în continuare obiectul unor lupte aprige, notează Digi 24.

„Ocupanţii ruşi au distrus nava amiral a aviaţiei ucrainene – legendarul An-225 Mriya. S-a întâmplat pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev”, a indicat Ukroboronprom pe pagina sa de Facebook.

Potrivit estimărilor sale, restaurarea avionului ar putea costa peste 3 miliarde de dolari şi va dura mult timp.

Antonov 225 avea 84 de metri lungime, o anvergură a aripilor de 88 de metri și putea transporta o încărcătură de 600 de tone, având șase motoare.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult