La înmormântare, ca la nuntă. De ce propune un primar din Hunedoara să fie aduși bani în plic, în locul coroanelor de flori

La înmormântare, ca la nuntă. De ce propune un primar din Hunedoara să fie aduși bani în plic, în locul coroanelor de flori
Publicat: 26/11/2022, 20:18
Actualizat: 29/01/2023, 22:11

Bani în plic, în loc de coroane de flori. Acesta este propunerea unei primărițe din județul Hunedoara. Ea susține că, pe lângă faptul că suma de bani ar fi mai de folos familiei îndurerate, coroanele de flori din plastic poluează mediul.

Astfel, edilul din comuna Vălişoara a făcut un apel către localnici ca în loc de coroane de flori, la înmormântare, să pună contravaloarea acestora într-un plic pe care să îl dea familiei.

„De multe ori, astfel de evenimente ne iau pe nepregătite. Vreau să spun că nu e o obligaţie, dar cred că ar fi mult mai bine să le dea o sumă să îi ajute. Ştim cu toţii că la un astfel de eveniment cheltuielile sunt destul de mari, mai ales dacă persoana a fost şi bolnavă şi a umblat prin spitale. Cred că e mult mai bine ca oamenii să ajute familiile în necaz cu bani. Le sunt mai de folos decât o coroană”, a declarat Camelia Bedea, primarul comunei hunedorene Vălişoara.

Pe lângă avantajul financiar, edilul mai spune că ar aduce şi un beneficiu mediului, pentru că deşeurile adunate în cimitire s-ar împuţina considerabil, notează Antena3.ro.

„Preţul unei coroane de flori din plastic pleacă de la 45 de lei, iar dacă vorbim de flori naturale poate ajunge chiar şi la câteva sute de lei, bani care ar ajuta familia îndoliată să organizeze serviciile funerare sau pomenirile”, mai spune primarul.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase