„Metoda COVID”, în pas cu pandemia: Cum i-au înșelat șapte bărbați pe mai mulți bătrâni. Doi dintre ei făceau totul din închisoare!

„Metoda COVID”, în pas cu pandemia: Cum i-au înșelat șapte bărbați pe mai mulți bătrâni. Doi dintre ei făceau totul din închisoare!
„Metoda COVID”, în pas cu pandemia: Cum i-au înșelat șapte bărbați pe mai mulți bătrâni. Doi dintre ei făceau totul din închisoare! / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Mai multe persoane în vârstă ar fi fost înșelate de șapte bărbați prin „metoda COVID”, varianta adaptată în timpul pandemiei de coronavirus a „metodei accidentul”.

Suspecții au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Insituția informează prin itnermediul unui comunicat de presă că cei șpte inculpați sunt cercetați în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Se pare că doi dintre ei aveau „experiență” în utilizarea acestei metode deoarece fuseseră incarcerați în aceeași celulă într-un penitenciar de maximă siguranţă din Bucureşti, după ce fuseseră cercetaţi şi judecaţi pentru comiterea unor fapte similare.

Doi suspecți activau chiar din închisoare!

„O parte din membrii acesteia au dobândit specializare, doi dintre inculpaţi, în anul 2018 fiind trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune «metoda accidentul», unul în calitate de autor, fiind încarcerat în penitenciar, iar celălalt în calitate de complice, fiind în stare de liberate, iar alţi doi inculpaţi fiind cunoscuţi cu antecedente penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de înşelăciune”, se arată în comunicat.

Cei doi bărbați care se aflau incarcerați își sunau victimele, apelând numere la întâmplare, și se dădeau drept rude de-ale lor care se află internate în spital în urma diagnosticării cu noul COVID-19.

„Ulterior, prezenta persoanei vătămate situaţia nereală în care starea de sănătate a acestuia este foarte gravă, având plămânii afectaţi într-o proporţie mare (80%), de natură a crea persoanei vătămate o stare de panică generată de posibilitatea de a surveni decesul persoanei apropiate şi preciza că singura posibilitate de a rămâne în viaţă este dată de conectarea la un aparat de ventilaţie, doar că unitatea medicală nu dispune de un aparat medical de ventilaţie la care să fie conectat, sau că ar putea fi conectat abia după o perioadă mare de timp. Apoi prezenta o soluţie, în sensul de a achiziţiona personal aparatul de ventilaţie, ocazie cu care preciza că acesta costă între 6.000 – 15.000 euro şi solicita persoanei vătămate să îi comunice sumele de bani de care dispune (economii, bani de înmormântare, bijuterii, bani din conturi bancare) şi pe care poate să i le ofere”, mai informează sursa citată.

„Metoda accidentul”, în pas cu pandemia

Majoritatea victimelor avea vârsta de peste 70 de ani.

„În continuare, în cazul în care victima deţinea o sumă de bani mai importantă (renunţau să continue demersurile în obţinerea efectivă a sumelor de bani atunci când victima deţinea sume mai mici de aproximativ 1000 de euro), convorbirea era preluată de un alt inculpat, care se recomanda angajat al casei de asigurări de sănătate/cadru medical şi, sub pretextul încheierii unui contract cu casa de asigurări de sănătate pentru achiziţia aparatului medical, obţinea de la persoana vătămată datele de identificare, precum şi domiciliul acesteia. În continuare, adresa persoanei vătămate era transmisă prin mesaj text unui inculpat aflat în libertate, care se deplasa la adresa persoanei vătămate în vederea ridicării sumei de bani. Cât timp complicii se deplasau la adresă, victima era ţinută la telefon, iar în cazul în care aceştia întârziau, îi solicitau, pentru a trage de timp, să dicteze seriile bancnotelor”, mai susțin procurorii.

Se pare că activitatea celor doi suspecți incarcerați era verificată de un al treilea, aflat în stare de libertate, care le dădea mesaje în fiecare dimineață.

Infractorii erau ajutați și de un șofer de taxi care, uneori, îi transporta sau era pregătit să îi transporte pe complici la adresele de unde urma să ridice sumele de bani sau să ducă jumătate din produsul infracţiunii în Constanţa, unde locuiește soţia unuia dintre inculpaţi.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Gagica disponibilă și studenții la Inginerie
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
1 an de pandemie în România. Cum s-a schimbat viața noastră din cauza covid-19
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide