Bărbatul din imagine s-a cuplat pe Facebook cu o refugiată din Ucraina. Ireal ce s-a întâmplat după două luni, când s-au văzut pentru prima dată

Bărbatul din imagine s-a cuplat pe Facebook cu o refugiată din Ucraina. Ireal ce s-a întâmplat după două luni, când s-au văzut pentru prima dată
SURSA FOTO - Instagram
Publicat: 08/11/2022, 17:09
Actualizat: 08/11/2022, 17:20

Luke Dickinson, în vârstă de 28 de ani, a folosit Google Translate pentru a comunica cu Vira Klimova (37 de ani), când au început să discute pe un grup de Facebook creat pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug de forțele ruse ale lui Vladimir Putin.

Vira era contabilă la o firmă de avocatură din Odesa, dar a venit acasă și a găsit apartamentul distrus când Putin și-a lansat „operațiunea militară specială” pe 24 februarie. Ea a fugit cu fiica sa, Karina (de 15 ani) și doar câteva lucruri, ajungând în cele din urmă la Bristol, în Anglia, acolo unde locuia o cunoștință din Republica Moldova.

Atunci a început să vorbească cu Luke, care se conectase la grupul de Facebook pentru a vedea dacă ar putea ajuta oamenii aflați în situația Virei.

„Când am început să discutăm, Vira avea deja toate actele în regulă. I-am văzut fotografia și am spus «Ooh, salut!». Așa că i-am trimis un mesaj privat. Am râs și am glumit, simțul umorului a fost perfect. Lumea spune mereu că nimeni nu înțelege umorul englezesc, dar ea a făcut-o. Am folosit Google Translate pentru fiecare mesaj, deoarece ea nu înțelegea engleză. Mi-a plăcut foarte mult de ea, așa că nu a contat acest aspect”, a povestit Luke, potrivit Dailystar.co.uk.

Vira și Karina au ajuns la Bristol pe 6 aprilie, cunoștința sa fiind de acord să le găzduiască și să le întrețină. Ea a început imediat cursuri de limba engleză și a demarat procesul de conversie a meseriei sale de contabilă pentru a putea lucra în Marea Britanie. Ulterior, pe 3 iulie, Luke a îndrăznit să o invite la el acasă.

„Am întrebat-o dacă i-ar plăcea să bea o băutură în cada mea cu hidromasaj, așa ca o primă întâlnire a noastră. Mă gândeam că mi-a plăcut de ea, dar vom vedea ce s-a întâmplat și dacă s-a legat ceva între noi. Am încercat să avem o conversație, totul a fost în engleză, iar dacă ea nu înțelege ceva, aș fi apelat la Google Translate. Iar ea, dacă nu știa să spună ceva, ar fi procedat la fel. A fost o atracție inițială foarte puternică, de asemenea, pentru ea. Ea a stat toată noaptea și a doua zi, până târziu”, a mai spus el.

Ei au continuat să se întâlnească, Luke recunoscând că știa deja că vrea să se căsătorească cu ea. El a decis să pună marea întrebare în timpul unei cine, într-o excursie la Londra, în data de 23 august… iar Vira nu a ezitat să spună DA.

„Nu-mi vine să cred cât de norocoasă sunt că vin dintr-un război și trebuie să părăsesc casa mea și ajung să găsesc singurul bărbat pentru mine. Amândoi am știut imediat că trebuie să fim împreună”, a spus Vira.

Cununia a avut loc la Primăria din Bristol, pe 30 septembrie, fiind urmată de o recepție la un cocktail-bar, Vira ținând un discurs atât în ​​engleză, cât și în ucraineană. Acum, Luke învață limba noii sale soții.

SURSA FOTO – Instagram

Totuși, cu toate momentele fericite pe care le trăiește în prezent, Vira nu uită că și-a pierdut prietenii din cauza războiului lui Putin. Mai mult, una dintre cele trei surori ale sale încă locuiește într-un sat ocupat de invadatorii ruși.

„Se simte doar norocoasă că este în siguranță. Prietenii ei spun că e un iad acolo sau chiar mai rău”, a spus Luke.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar