Barbie cu sindrom DOWN, păpușa care va fi lansată cu scopul de a ajuta mai mulți copii să găsească o jucărie care să îi reprezinte

Barbie cu sindrom DOWN, păpușa care va fi lansată cu scopul de a ajuta mai mulți copii să găsească o jucărie care să îi reprezinte
FOTO - Profimedia
Publicat: 25/04/2023, 22:41
Actualizat: 25/04/2023, 22:42

Barbie lansează prima sa păpuşă cu sindrom Down, cu scopul de a ajuta mai mulți copii să găsească o jucărie care să îi reprezinte. Şefii companiei producătoare Mattel au declarat că au vrut să scoată această păpuşă pentru a „permite tuturor copiilor să se vadă în Barbie”.

În acest sens, aceştia au încheiat un parteneriat cu Societatea Naţională pentru Sindromul Down (NDSS) din SUA pentru a aduce produsul pe piaţă.

Ellie Goldstein, un model britanic cu sindromul Down care a apărut într-o campanie cu noua Barbie, a declarat că este „atât de fericită” să vadă noua păpuşă.

„Diversitatea este importantă pentru mine, deoarece oamenii trebuie să vadă mai mulţi oameni ca mine în lume şi să nu fie ascunşi”, a spus ea.

Mattel a declarat că a consultat NDSS şi profesionişti din domeniul medical pentru a informa procesul de design, introducând o nouă sculptură a feţei şi a corpului pentru a fi mai ilustrativă pentru femeile cu sindromul Down, inclusiv un cadru mai scurt şi un trunchi mai lung, potrivit The Guardian.

Ghidat de NDSS, colierul pandantiv roz al păpuşii, cu trei chevronii în sus, reprezintă cele trei copii ale cromozomului 21, care este materialul genetic ce cauzează caracteristicile asociate cu această afecţiune. Chevronii, sau săgeţile, reprezintă „cei câţiva norocoşi” care au în viaţa lor pe cineva cu sindromul Down.

FOTO – Profimedia

Păpuşa face parte din linia Barbie Fashionistas, lansată în 2022, care cuprinde, de asemenea, o Barbie cu un picior protetic, o Barbie care foloseşte un scaun cu rotile şi păpuşi de sex masculin care sunt mai subţiri şi mai puţin musculoase.

Mattel a descris această colecţie ca fiind „cea mai diversă şi incluzivă linie de păpuşi, oferind o varietate de tonuri de piele, culori ale ochilor, culori şi texturi de păr, tipuri de corp, dizabilităţi şi mode, pentru a inspira şi mai multe poveşti”.

În ultimii ani, Mattel a lansat linii Barbie mai incluzive, inclusiv una inspirată de femei din viaţa reală care au depăşit normele societăţii. În 2017, a lansat o păpuşă purtând un hijab, după modelul lui Ibtihaj Muhammad, o scrimeră care a devenit prima americană care a concurat şi a câştigat o medalie olimpică purtând acest articol de îmbrăcăminte.

„A fost o onoare să lucrez cu Barbie la păpuşa Barbie cu sindromul Down. Acest lucru înseamnă atât de mult pentru comunitatea noastră, care pentru prima dată se poate juca cu o păpuşă Barbie care arată ca ei. Această Barbie serveşte ca un memento că nu trebuie să subestimăm niciodată puterea reprezentării. Este un pas uriaş înainte pentru incluziune şi un moment pe care îl sărbătorim”, a declarat Kandi Pickard, preşedintele şi directorul executiv al NDSS.

Modelul rochiei cu mânecă bufantă a păpuşii prezintă fluturi şi culorile galben şi albastru, simboluri asociate cu conştientizarea sindromului Down.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple