VIDEO | Barna despre poziția UDMR în privința SIIJ: Dacă nu desființăm SIIJ, nu intrăm în Schengen

VIDEO | Barna despre poziția UDMR în privința SIIJ: Dacă nu desființăm SIIJ, nu intrăm în Schengen
Vicepremierul Dan Barna / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 14/07/2021, 23:11
Actualizat: 15/07/2021, 09:34

Viceprim-ministrul Dan Barna a declarat miercuri seară la Digi24 că este nemulţumit de decizia partenerilor de coaliție de la UDMR de a mută Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) la Parchetul General şi nu desfiinţarea acesteia, în condițiile în care toate formațiunile din coaliție au fost de acord cu aceste măsuri când au făcut programul de guvernare. De asemenea liderul USR PLUS afirmă că dacă poziția UDMR rămâne neschimbată, România nu va intra în zona Schengen.

„Este o nemulţumire foarte mare, pentru că este un subiect mult mai important decât o poziţionare conjuncturală. Propunerea UDMR-ului exact asta spune: da, o desfiinţăm, dar o mutăm pe toată la Parchet şi schimbăm plăcuţa pe uşă. De asta e frustrarea foarte mare şi de asta e, cumva, o revoltă pentru că am căzut de acord că se desfiinţează SIIJ, toată lumea a fost de acord când am făcut programul de guvernare, inclusiv colegii de la UDMR, şi în programul de guvernare scrie exact asta, că se întorc competenţele la parchete cum era înainte şi acuma colegii din UDMR cumva nu mai sunt de acord cu ceea ce au fost de acord la semnarea programului de guvernare”, a declarat Barna.
Barna a declarat că dacă poziția UDMR rămâne neschimbată în privința desființării SIIJ, România nu va intră în zona Schengen, anul viitor, mai ales că acum suntem și invitați să facem acest pas atât de important în istoria țării noastre.
„Este un cost foarte mare pe care întreaga Românie trebuie să-l plătească pentru că partenerii de coaliţie de la UDMR consideră că desfiinţarea Secţiei speciale poate să însemne o găselniţă din asta, o românească sau o ungurească în care o desfiinţăm, dar de fapt doar o mutăm cu totul la Parchetul General”.
Liderul USR PLUS îi acuză pe cei de la UDMR că fac jocurile PSD-ului, votând la fel pe acest subiect.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase