Bătrân de 91 de ani, prins în timp ce conducea fără permis și cu un număr de înmatriculare fals în județul Botoșani

Bătrân de 91 de ani, prins în timp ce conducea fără permis și cu un număr de înmatriculare fals în județul Botoșani
Publicat: 13/04/2022, 14:44

Un bătrân în vârstă de 91 de ani, fără permis de conducere, a fost prins de oamenii legii pe drumul național DN 29 A, în afara municipiului Dorohoi, județul Botoșani.

Bărbatul circula și cu un număr de înmatriculare fals, scrie b1tv.ro.

„Recidivist” la 91 de ani

Delia Neniscu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, a declarat că bărbatul nonagenar nu avea permis și conducea un autoturism cu număr de înmatriculare fals, fără ITP și fără RCA.

Bătrânul de 91 de ani din comuna Ibănești a fost oprit de polițiștii botoșăneni pe DN 29 A, în afara municipiului Dorohoi.

Agenții din Dorohoi continuă cercetările pentru infracțiunile de conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ce pedepse riscă bătrânul șofer

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani, conform Codului Penal.

Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Art. 112. din Codul rutier prevede:

(1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră in următoarele cazuri:
a) vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică valabilă;

s) vehiculul nu este asigurat de răspundere civilă in caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult