Bătrână în vârstă de 80 de ani, dezgropată de procurori la o lună după ce a fost ucisă de un prădător sexual. Victima fusese înmormântată fără necropsie

Bătrână în vârstă de 80 de ani, dezgropată de procurori la o lună după ce a fost ucisă de un prădător sexual. Victima fusese înmormântată fără necropsie
Caracter ilustrativ
Publicat: 17/08/2022, 19:56
Actualizat: 18/08/2022, 01:41

O femeie în vârstă de 80 de ani care a murit după ce a fost desfigurată de un violator, a fost îngropată fără ca autoritățile să-i facă necropsia. Ca urmare, trupul a fost dezgropat la o lună după înmormântare și analizat de medicii legiști, care au stabilit că decesul a fost unul provocat.

Anchetatorii băcăuani care au dezgropat trupul femeii, decedată la scurtă vreme după ce a fost ținta unei tentative de viol, au reconstituit clipele de groază trăite de victimă, care, deși ajunsă la o vârstă înaintată, a încercat, din răsputeri, să se opună.

Scenele descrise în rechizitoriul aflat pe rolul Tribunalului Bacău surprind brutalitatea extremă a autorului care, înainte să iasă definitiv din scenă, face un ultim gest, rămas fără explicație.

Era 15 noiembrie 2020 când soțul femeii a plecat din apartamentul situat la parter. Se grăbea să ajungă la o altă proprietate, unde avea de făcut unele reparații.

Pensionarul habar nu avea că în scară pândea un prădător sexual care abia aștepta ca soția lui, în vârstă de 80 de ani, să rămână singură și lipsită de apărare.

Imediat după ce soțul acesteia a plecat și s-a îndepărtat de bloc, agresorul a deschis ușa care rămăsese descuiată. Pentru câteva secunde, femeia a crezut că bărbatul ei a uitat ceva și s-a întors.

Ulterior, însă, un bărbat necunoscut a lovit-o cu pumnul în față, iar după ce s-a prăbușit la pământ, a început s-o dezbrace cu forța. Pentru că bătrâna reușea să opună rezistență, violatorul a bătut-o cu bestialitate, i-a provocat răni grave la cap, i-a fracturat piramida nazală și i-a rupt maxilarul.

Violatorul i-a pus victimei ochelarii la loc

După ce femeia a început să-și piardă puterile, agresorul i-a rupt lenjeria intimă și a încercat s-o violeze. Un zgomot de pași l-a speriat însă și a fugit, abandonându-și victima într-o baltă de sânge. Totuși, înainte să iasă din casă, bărbatul s-a oprit pentru câteva secunde și i-a pus bătrânei ochelarii la loc, în condițiile în care căzuseră în timpul luptei.

De altfel, cu această ocazie, a lăsat o amprentă pe una dintre lentile, urmă care a și reprezentat una dintre principalele probe ale polițiștilor.

După incident, bătrâna a fost internată, în două rânduri, pentru că starea ei de sănătate nu se ameliora, în ciuda eforturilor făcute de medici.

În cele din urmă, bătrâna a decedat și a fost înmormântată fără necropsie, astfel că dovada faptului că moartea a fost provocată de violator a fost îngropată o dată cu ea. Ulterior, însă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus exhumarea trupului femeii și realizarea necropsiei.

Legiștii au descoperit că victima avea hematoame la cap, piramida nazală ruptă și fracturi ale maxilarului, astfel că s-a stabilit că moartea a fost violentă, iar presupusul agresor a fost trimis în judecată pentru tentativă de viol urmată de moartea victimei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cursul valutar BNR pentru 16 aprilie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară?
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15...
Mișcare neașteptată în televiziune. Scărlătescu, Dumitescu și Bontea revin la Pro TV
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Mesajul emoționant al Alinei Ceușan pentru fiul cel mare, Rock, dupa ce a anunțat ca...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei