Beatrice Mahler, despre vaccinarea anti-Covid: „În general, refuzurile vin de la personalul auxiliar, nu de la medici și asistente”

Beatrice Mahler, despre vaccinarea anti-Covid: „În general, refuzurile vin de la personalul auxiliar, nu de la medici și asistente”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 08/01/2021, 09:30
Actualizat: 06/04/2021, 14:35

Beatrice Mahler,  managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, a explicat care este categoria de persoane care refuză vaccinarea. Angajații spitalelor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19 sunt de regulă personal auxiliar, angajați fără pregătire medicală și care „au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale”

Subiectul dezbătut în ultimele zile, despre dozele suplimentare de vaccin anti-Covid, a fost reluat de mangerul Spitalului Marius Nasta care a spus că  „și noi am fost în această situație, în care am rămas cu doze suplimentare de vaccin, și am vaccinat tot personal din Institutul Marius Nasta, care nu reprezintă personal medical, dar sunt tot angajați ai institutului, care pot să beneficieze de vaccinare în aceste condiții, după prioritizarea personalului medico-sanitar.”

Deși se încearcă ca numărul persoanelor programate pentru vaccinare să fie același cu numărul dozelor de vaccin, Mahler spune că există cazuri când persoane programate la vaccinare se răzgândesc chiar în ziua respectivă și există riscul că doză de vaccin astfel rămasă să se piardă.

„Încercăm pe cât posibil să programăm la vaccinare un număr de persoane compatibil cu numărul de doze de vaccin. S-a întâmplat însă să avem situații în care persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, s-au răzgândit înainte de a li se administra vaccinul – am avut zilnic astfel de situații, una-două persoane. Dar este suficient cât să dea peste cap și să existe riscul să fii nevoit să renunți la acele doze. Și atunci, trebuie să găsești o soluție, este păcât că acele doze să se piardă.”

„Refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale”

Managerul Institutului Marius Nasta subliniază însă că, în general, „nu sunt probleme la medici și nici la asistente – aici, cei care nu s-au vaccinat au avut niște motive, fie că au trecut prin boală și vor să mai lase puțîn timp, fie că au niște afecțiuni – dar în general refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale.”
Până în acest moment, la Institutul Marius Nasta, doar 3 doze de vaccin nu au putut fi folosite.
„Din acest motiv am spus că trebuie să trecem la vaccinarea absolut tuturor angajaților care doresc să se vaccineze, pentru că nu vreau să mai avem astfel de situații. Oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze, însă este păcât să nu folosim aceste doze pentru cei care își doresc acest lucru”, este concluzia medicului Beatrice Mahler.

Peste 60% din personalul Institutului Marius Nasta s-a vaccinat până acum

Institutul Marius Nasta a reușit să vaccineze, până în acest moment, peste 60% din personal, potrivit managerului Beatrice Mahler: „Suntem la peste 60% din personal vaccinat. Dintre cei care au trecut prin boală, o mică parte s-au vaccinat, unii dintre ei au anticorpi în acest moment și au vrut să mai lase puțîn timp. Acum suntem în prima etapă de vaccinare la Institutul Marius Nasta, vom avea și o a două etapă, de rapel, și atunci vom vaccina și mai mulți angajați care au trecut deja prin boală.”

Ce prevede stragegia națională de vaccinare în cazul dozelor de vaccin rămase nefolosite

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă care a avut loc marți,  a explicat că, în momentul în care rămân doze nefolosite în a două parte a unei zile, reprezentanții spitalului cheamă la vaccinare tot personal medical, programat la vaccinare în zilele care urmează.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...