Beatrice Mahler, despre vaccinarea anti-Covid: „În general, refuzurile vin de la personalul auxiliar, nu de la medici și asistente”

Redactor:
Florentina Dinu
Beatrice Mahler, despre vaccinarea anti-Covid: „În general, refuzurile vin de la personalul auxiliar, nu de la medici și asistente”
Sursa: MEDIAFAX FOTO

Beatrice Mahler,  managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, a explicat care este categoria de persoane care refuză vaccinarea. Angajații spitalelor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19 sunt de regulă personal auxiliar, angajați fără pregătire medicală și care „au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale”

Subiectul dezbătut în ultimele zile, despre dozele suplimentare de vaccin anti-Covid, a fost reluat de mangerul Spitalului Marius Nasta care a spus că  „și noi am fost în această situație, în care am rămas cu doze suplimentare de vaccin, și am vaccinat tot personal din Institutul Marius Nasta, care nu reprezintă personal medical, dar sunt tot angajați ai institutului, care pot să beneficieze de vaccinare în aceste condiții, după prioritizarea personalului medico-sanitar.”

Deși se încearcă ca numărul persoanelor programate pentru vaccinare să fie același cu numărul dozelor de vaccin, Mahler spune că există cazuri când persoane programate la vaccinare se răzgândesc chiar în ziua respectivă și există riscul că doză de vaccin astfel rămasă să se piardă.

„Încercăm pe cât posibil să programăm la vaccinare un număr de persoane compatibil cu numărul de doze de vaccin. S-a întâmplat însă să avem situații în care persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, s-au răzgândit înainte de a li se administra vaccinul – am avut zilnic astfel de situații, una-două persoane. Dar este suficient cât să dea peste cap și să existe riscul să fii nevoit să renunți la acele doze. Și atunci, trebuie să găsești o soluție, este păcât că acele doze să se piardă.”

„Refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale”

Managerul Institutului Marius Nasta subliniază însă că, în general, „nu sunt probleme la medici și nici la asistente – aici, cei care nu s-au vaccinat au avut niște motive, fie că au trecut prin boală și vor să mai lase puțîn timp, fie că au niște afecțiuni – dar în general refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale.”
Până în acest moment, la Institutul Marius Nasta, doar 3 doze de vaccin nu au putut fi folosite.
„Din acest motiv am spus că trebuie să trecem la vaccinarea absolut tuturor angajaților care doresc să se vaccineze, pentru că nu vreau să mai avem astfel de situații. Oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze, însă este păcât să nu folosim aceste doze pentru cei care își doresc acest lucru”, este concluzia medicului Beatrice Mahler.

Peste 60% din personalul Institutului Marius Nasta s-a vaccinat până acum

 

Institutul Marius Nasta a reușit să vaccineze, până în acest moment, peste 60% din personal, potrivit managerului Beatrice Mahler: „Suntem la peste 60% din personal vaccinat. Dintre cei care au trecut prin boală, o mică parte s-au vaccinat, unii dintre ei au anticorpi în acest moment și au vrut să mai lase puțîn timp. Acum suntem în prima etapă de vaccinare la Institutul Marius Nasta, vom avea și o a două etapă, de rapel, și atunci vom vaccina și mai mulți angajați care au trecut deja prin boală.”

Ce prevede stragegia națională de vaccinare în cazul dozelor de vaccin rămase nefolosite

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă care a avut loc marți,  a explicat că, în momentul în care rămân doze nefolosite în a două parte a unei zile, reprezentanții spitalului cheamă la vaccinare tot personal medical, programat la vaccinare în zilele care urmează.
Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide