Bebelușul celor doi români arestați în Danemarca a fost externat și dat în plasament. Părinții nu au voie să îl vadă în următoarele șase luni

Bebelușul celor doi români arestați în Danemarca a fost externat și dat în plasament. Părinții nu au voie să îl vadă în următoarele șase luni
Sursa: Facebook
Publicat: 23/02/2022, 14:09
Actualizat: 23/02/2022, 14:14

Bebelușul celor doi români arestați în Danemarca a fost externat și dat în plasament pentru un an. Părinții nu au voie să îl vadă în următoarele șase luni.

„Continuăm demersurile pentru aducerea în țară a copilului M. R. aflat în plasament în Danemarca, când starea sa de sănătate va permite acest lucru. Am primit răspuns din partea ministrului Afacerilor Sociale și Persoanelor Vârstnice, Astrid Krag, la scrisoarea pe care am trimis-o în urmă cu două săptămâni”, a transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea, miercuri, pe Facebook.

Legislația din Danemarca permite repatrierea unor copii aflați în astfel de situații delicate, dacă sunt îndeplinite condițiile Convenției de la Haga, a precizat sursa citată.

„De asemenea, Ministrul Astrid Krag ne-a transmis că deciziile concrete în acest caz pot fi luate doar de autoritățile din localitatea unde a fost semnalat incidentul.

Am transmis, astăzi, o scrisoare primarului localității unde s-a născut M. R. și unde locuiește familia de tineri români. Am transmis, din nou, disponibilitatea autorităților române de a aduce în România copilul și de a-l plasa în îngrijirea bunicilor materni. Am reiterat principiul internațional potrivit căruia este în interesul copilului să fie crescut în familia extinsă”, a adăugat Gabriela Firea.

Copilul a fost dat deja în plasament pentru un an, iar băiatul se află la o familie maternală pe care părinții nu o pot cunoaște sau vizita.

„Nu ne dorim să îngreunăm în vreun fel activitatea autorităților daneze. Însă, informațiile cu privire la situația copilului sunt îngrijorătoare. Măsura de plasament a fost, deja, instituită pentru un an de zile, iar băiatul se află la o familie maternală pe care părinții nu o pot cunoaște sau vizita. Tinerii români nu-l vor putea vedea pe băiat, indiferent de situația acestora, în următoarele șase luni.

Autoritățile daneze ne-au transmis că M.R. a fost externat, dar starea sa de sănătate nu permite în acest moment o deplasare până în România”, a mai scris Gabriela Firea.

Acuzați de rănirea bebelușului

Ionuț și Sorana Rotundu, rezidenți de doi ani în Danemarca, au fost reținuți de poliție, după ce Mathias, bebelușul lor de nici cinci săptămâni, a ajuns la spitalul din Odense cu hemoragie craniană.

Cei doi au fost arestați preventiv, după ce Mathias, născut pe 26 decembrie, a fost internat, pe 31 ianuarie, la Spitalul Universitar Odense, cu „sângerări punctiforme la nivelul globilor oculari, fracturi osoase pe partea dreaptă a craniului și hemoragie cerebrală”. Părinți, domiciliați Sønder Omme, suspectați că i-au provocat rănile bebelușului, sunt acuzați de violența gravă, conform articolului 245 din Codul Penal danez.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
UNGARIA cutremură Europa! Viktor Orban anunţă apocalipsa: Rău, e rău pentru toată lumea
Sarmale de post. Reţeta de la Anna Lesko, cu care îl înnebunea pe Columbeanu
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...