Belarus intenționează să cumpere arme rusești în valoare de peste 1 miliard de dolari

Belarus intenționează să cumpere arme rusești în valoare de peste 1 miliard de dolari
Publicat: 12/09/2021, 23:05

Conducătorul din Belarus, Alexander Lukașenko, spune că intenționează să cumpere arme rusești în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a anunțat pe 12 septembrie, în timpul unei vizite la exercițiile militare ruso-bieloruse Zapad-2021, că țara sa va cumpăra arme din Rusia pentru peste 1.000 de milioane de dolari, deși a evitat să dea o cifră exactă.

„Nu voi menționa cifra, deși nu este un secret faptul că depășește 1.000 de milioane de dolari”, a spus președintele, citat de agenția Belta.

Președintele din Belarus a mulțumit Rusiei pentru că a prezentat un acord cu „o listă întreagă de arme care ne vor fi furnizate înainte de 2025” și a reiterat că țara sa va primi în jur de o duzină de avioane și „câteva zeci” de elicoptere Tor-M2.

Președintele, considerat ultimul dictator din Europa, a declarat că țara sa are în prezent granița de vest acoperită cu sisteme antiaeriene S-300 rusești, dar Minsk speră să primească și sisteme S-400.

Președintele a subliniat că Rusia și Belarus nu își îndreaptă rachetele către statele vecine, ci se pregătesc „să-și apere pământurile”.

Primii miniștri ai Rusiei, Mihail Mishustin, și ai Belarusului, Roman Golovchenko, au semnat vineri o serie de documente pentru integrarea economică a ambelor țări în cadrul Uniunii de Stat.

În aceeași zi a început faza activă a manevrelor Zapad-2021, care se desfășoară în ambele țări și la care participă cincisprezece nave, aproximativ 80 de avioane și până la 760 de unități de arme grele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase