Belarusul „nici nu vrea și nici nu este pregătit” să lupte în Ucraina, susține ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba

Belarusul „nici nu vrea și nici nu este pregătit” să lupte în Ucraina, susține ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba
Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24/03/2022, 09:39

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat joi că Belarusul „nici nu vrea și nici nu este pregătit” să lupte în Ucraina, în ciuda presiunilor făcute de Rusia, scrie ukinform.net.

„Am comunicat foarte simplu și clar părții belaruse că, dacă forțele lor armate intră pe teritoriul Ucrainei și încep ostilitățile, vor fi distruse fără milă, așa cum armata rusă este distrusă. Cred că ultimul lucru pe care îl vrea poporul belarus este ca frații, soții, copiii lor să moară aici din cauza unor idei absurde ale lui Putin și Lukașenko”, a spus șeful diplomației ucrainene.

Kuleba a adăugat că, potrivit unor surse, armata belarusă nu vrea și nu este pregătită să lupte împotriva Ucrainei.

Potrivit Direcției principale de informații a Ministerului Apărării, serviciile speciale ruse încearcă să convingă armata belarusă să ia parte la războiul împotriva Ucrainei și oferă pentru asta salarii de 1.000-1.500 de dolari pe lună militarilor.

În același timp, potrivit unei alte informații, armata belarusă intenționează să se predea dacă este trimisă în Ucraina pentru a lua parte la ostilități.