Bilet unic STB-Metrorex-CFR, între București și Aeroportul Otopeni. Care sunt tarifele și de când va fi introdus noul titlu de călătorie

Bilet unic STB-Metrorex-CFR, între București și Aeroportul Otopeni. Care sunt tarifele și de când va fi introdus noul titlu de călătorie
Stația de tren Aeroport - Henri Coandă (Otopeni) / FOTO: CFR Infrastructură
Publicat: 04/02/2022, 00:52
Actualizat: 04/02/2022, 00:55

Ministerul Transporturilor va introduce biletul unic București-Aeroportul Otopeni, valabil pentru călătoria cu Societatea de Transport București (STB), Metrorex și CFR Călători sau Transferoviar Călători.

„Titlurile de călătorie integrate vor fi introduse începând cu data de 1 martie 2022”, a declarat pentru ClubFeroviar.ro Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost postat, marți, în dezbatere publică, proiectul de Ordin al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii privind aprobarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București –Ilfov.

Cine va vinde biletul unic București-Otopeni

Comercializarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate se va face prin cele trei rețele de distribuție, rețele de suprafață (STB), metrou (Metrorex) și feroviar (CFR Călători și Transferoviar Călători), iar decontarea între operatori/autorități a sumelor provenite din vânzarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate se va face în procente și sume prestabilite.

„În situația în care pe ruta feroviară Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă își desfășoară activitatea mai mulți operatori de transport feroviar de călători, alocarea sumelor provenite din vânzarea titlurilor de călătorie se va realiza proporțional cu numărul de trenuri/zi operate de fiecare operator”, se arată în proiectul de act normativ.

Pe ruta menționată circulă atât trenurile Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători (30 de perechi de trenuri pe zi) cât și cele ale operatorului privat Transferoviar Călători (șase perechi de trenuri pe zi).

Potrivit proiectului, administratorul sistemului automat de taxare aferent rețelei de suprafață, operatorul de metrou și operatorii de transport feroviar vor încheia un contract de clearing/convenție pentru stabilirea modului de decontare a veniturilor, realizate din comercializarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate, a modalității de colaborare cu privire la activitatea de emitere, comercializare și control a titlurilor de călătorie metropolitane integrate

În Nota de fundamentare a proiectului de act normativ se precizează faptul că sistemul de tarifare unic în zona metropolitană București se dorește a fi un proiect pilot care va putea fi implementat apoi la nivelul întregii țări, prin actualizarea cadrului normativ, ținând cont de particularitățile fiecărui centru economic important.

„De asemenea, se are în vedere diversificarea ofertei de transport public pe raza municipiului București și în zona metropolitană, urmărindu-se ca rezultat creșterea gradului de utilizare a acestuia, încurajarea transportului public de călători multimodal, urmărindu-se ca rezultat scăderea poluării mediului în zonele metropolitane ale importantelor centre economice, prin reducerea volumului traficului rutier, precum și realizarea unei conectări eficiente a Aeroportului Henri Coandă la transportul public de călători”, se mai arată în Nota de fundamentare semnată de directorul Direcției de Transport Feroviar din Ministerul Transporturilor, Dragoș Anoaica.

Tarifele la bilete și abonamente

Club Feroviar vă prezintă în continuare tipurile de bilete și abonamente ce vor putea fi utilizate pentru călătoria spre dinspre Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni și Parc Mogoșoaia.

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate, începând din momentul validării până în ultimul minut al valabilității pe liniile de transport de suprafață și până la finalizarea călătoriei cu metroul sau trenul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....