Biroul Executiv al PNL se reuneşte vineri, la ora 11:00. Discuții despre negocierile cu PSD, șefia TVR și soarta lui Orban

Biroul Executiv al PNL se reuneşte vineri, la ora 11:00. Discuții despre negocierile cu PSD, șefia TVR și soarta lui Orban
Florin Cîțu / Sursa: Facebook - PNL
Publicat: 12/11/2021, 08:38
Actualizat: 12/11/2021, 08:38

Biroul Executiv al PNL se reuneşte în şedinţă, vineri, de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres. Liberalii ar urma să discute despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern, despre propuneri pentru şefia televiziunii publice și a radioului public (SRTv şi SRR) și despre situația fostului președinte PNL Ludovic Orban.

Amintim că reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut, marţi, primele negocieri oficiale pentru formarea unei majorităţi. Începând de miercuri, echipele PNL şi PSD au avut discuţii pe capitolele programului de guvernare.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

Întrebat dacă în şedinţa de vineri va propune excluderea lui Ludovic Orban din PNL, el a răspuns: „Vom discuta declaraţiile domnului Ludovic Orban din ultima perioadă în spaţiul public şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi vom vedea decizia BEx”.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat că se va prezenta la şedinţa Biroului Executiv al partidului unde se va discuta despre o eventuală excludere a sa din partid, dar a precizat că o astfel de decizie îi revine Consiliului Naţional.

El a spus că va cere în şedinţa BEx „demisia lui Cîţu şi a conducerii”, „sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL – UDMR – USR”.

Amintim că negocierile pentru formarea guvernului PNL-PSD au continuat joi cu discuţii pe domeniile muncă şi sănătate.

Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să cheme partidele la consultări la începutul săptămânii viitoare, iar  PNL și PSD vor ca, cel târziu miercuri, să aibă loc votul din Parlament.

Citiți și: VIDEO | PNL și PSD, consens la capitolul Sănătate: testare extinsă și terapie antivirală pentru COVID-19 în ambulatoriu. Ce se va întâmpla cu certificatul verde