Biserica ortodoxă rusă vrea ca fotbaliștii să fie însoțiți de preoți. Înfrângerea la EURO 2020, din „lipsă de pregătire duhovnicească”

Biserica ortodoxă rusă vrea ca fotbaliștii să fie însoțiți de preoți. Înfrângerea la EURO 2020, din „lipsă de pregătire duhovnicească”
Publicat: 03/07/2021, 08:01

Biserica ortodoxă rusă vrea ca preoţii să-i însoţească pe fotbaliştii naţionalei înaintea meciurilor. Anuntul vine după ce Sbornaia a făcut o figură lamentabilă la EURO 2020, unde a încheiat pe ultimul loc în grupă, deşi a jucat două meciuri la Sankt Petersburg.

Rusia a suferit două înfrângeri grele, 0-3 cu Belgia şi 1-4 cu Danemarca, învingând doar Finlanda (1-0).

În această situaţie, unele înalte feţe bisericeşti consideră că trebuie acţionat energic, potrivit Moscow Times.

“A venit momentul să găsim o soluţie: ar trebui să existe preoţi pe lângă Sbornaia. Este neapărat nevoie să avem grijă de copiii noştri”, a declarat influentul mitropolit de Murmansk, Mitrofan, pentru agenţia de presă RIA Novosti.

“După părerea mea, a fost pur şi simplu o lipsă de pregătire duhovnicească: jucătorii nu s-au luptat suficient, fiindcă nu erau pregătiţi mental să o facă. Erau lipsiţi de motivaţie”, a analizat mitropolitul, care este şi preşedintele Comisiei Patriarhiei pentru cultură fizică şi sport.

Potrivit acestuia, este nevoie de întoarcerea la rugăciune pentru “a depăşi ruina sufletului, a evita vocabularul obscen pe teren şi a asigura o schimbare de mentalitate în cadrul echipei”, astfel încât aceasta să aibă din nou succes.

Aceasta ar fi cheia pentru recâștigarea gustului pentru succesul internațional, la care s-ar adăuga demisia antrenorului Stanislav Cherchessov.

Rusia, indignată de echipamentul Ucrainei la EURO 2020

Federaţia rusă de fotbal (RFS) anunţase, marţi seara, că a adresat o scrisoare Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) pentru a denunţa noul tricou al selecţionatei ucrainene pentru turneul final al EURO 2020, pe care figurează Crimeea anexată şi sloganuri patriotice.
Ţinutele prezintă forma Ucrainei şi includ Crimeea, anexată de Rusia în 2014, precum şi regiunile Doneţk şi Lugansk, controlate de separatiştii pro-ruşi.
De asemenea, pe tricouri mai figurează sloganurile „Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!”, făcând referire la un cântec patriotic devenit strigăt mobilizator pentru manifestanţii care l-au înlăturat pe fostul aliat al Kremlinului, Viktor Ianukovici, după o mişcare populară în 2014.

UEFA, interpelată de protestele Rusiei, a impus, joi, o modificare a tricoului reprezentativei Ucrainei în ajunul deschiderii turneului final al EURO 2020, apreciind în cele din urmă drept „politică” menţiunea „Glorie eroilor noştri”, reclamată de Moscova.