Blinken: Ucraina spune că nu va folosi armele americane pentru a lovi în Rusia

Blinken: Ucraina spune că nu va folosi armele americane pentru a lovi în Rusia
Antony Blinken /sursa: profimediaimages.ro
Publicat: 01/06/2022, 18:47
Actualizat: 01/06/2022, 18:48

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat că Ucraina a asigurat SUA că nu va folosi sistemele de armament furnizate de SUA „împotriva unor ținte de pe teritoriul rusesc”.

„Există o legătură de încredere puternică între Ucraina și Statele Unite, precum și cu aliații și partenerii noștri”, a declarat Blinken în cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit CNN.

Administrația Biden a anunțat că va trimite Ucrainei sisteme de rachete de artilerie de mare precizie, cunoscute sub numele de HIMARS, cu muniții cu o rază de acțiune mai mică decât cea solicitată de Ucraina.

Blinken a mai spus, în ceea ce privește preocupările legate de faptul că Rusia ar putea interpreta trimiterea de către SUA a acestor noi sisteme de armament către Ucraina ca fiind o escaladare, că președintele Biden a fost clar cu președintele rus Vladimir Putin cu privire la consecințele invaziei rusești, inclusiv trimiterea de asistență de securitate către Ucraina.

„Am fost extrem de clari în această privință din prima zi, președintele Biden comunicând acest lucru direct președintelui Putin. Așa că am făcut exact ceea ce am spus că vom face”, a declarat Blinken.

Decizia Statelor Unite de a trimite Ucrainei sisteme avansate de rachete și muniții este „extrem de negativă” și poate crește riscul unei confruntări directe, relatează The Guardian

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase