O bombă de 100 de kilograme din cel de-Al Doilea Război Mondial, descoperită într-o pădure din Cluj

O bombă de 100 de kilograme din cel de-Al Doilea Război Mondial, descoperită într-o pădure din Cluj
FOTO - ISU Caraș-Severin
Publicat: 26/09/2022, 11:09
Actualizat: 26/09/2022, 11:16

Descoperire inedită pentru niște turiști care se plimbau prin Pădurea Făget, din județul Cluj. Ei au descoperit o bombă despre care pirotehniștii spun că ar fi din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Niște excursioniști au descoperit, în timpul unei drumeții prin Pădurea Făget, o bombă care cântărește câteva zeci de kilograme.

Ei au alertat imediat autoritățile sunând la numărul de urgență 112.

Specialiștii sosiți la fața locului au stabilit că proiectilul datează, cel mai probabil, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

„A fost vorba despre o bombă de aviație de 100 de kilograme găsită întâmplător de două persoane în Pădurea Făget, în apropiere de drumul Sfântul Ion.

Imediat au fost solicitați specialiștii pirotehniști care au ridicat elementul de muniție. La misiune au luat parte și pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca” au transmis reprezentanții ISU Cluj, citați de B1 TV.

Ce trebuie să facă persoanele care găsesc bombe

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență, „muniția neexplodată este foarte periculoasă”.

De aceea, „oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare”.

Românii sunt sfătuiți să nu atingă astfel de obiecte, să nu le lovească, să nu le miște din locul unde au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele sau să le depoziteze.

Mai mult decât atât, persoanele care suspectează că au găsit un astfel de obiect sunt rugați să apeleze 112 pentru ca echipajele specializate să intervină în vederea ridicării şi neutralizării muniției.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase