Brașov: Circulația feroviară, oprită din cauza unor copaci căzuți pe calea ferată

Brașov: Circulația feroviară, oprită din cauza unor copaci căzuți pe calea ferată
Publicat: 31/07/2021, 21:56
Actualizat: 31/07/2021, 22:06

Circulația trenurilor pe segmentul feroviar Deda – Deda Bistra – Răstolița – Lunca Bradului, din județul Brașov, este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată, a anunțat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Astfel, potrivit CFR SA, trenul 367-2 care tranzita intervalul de stații Deda – Deda Bistra va fi retras în stația Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care se va acționa pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului.

„Echipele de intervenție ale SRCF Brașov vor acționa cu 2 drezine pantograf, îndrumate din stațiile Deda, respectiv Răstolița, pentru eliberarea gabaritului, verificarea liniei de contact și remedierea eventualelor deranjamente constatate la siatemul de alimentare cu energie electrică.
și între stațiile Deda – Monor Gledin (spre Cluj), linie simplă, din cauza unui copac căzut pe calea ferată, în zona stației Râpa de Jos.

Drezina pantogtaf a fost îndrumată din stația Sărățel, pentru intrarea pe intervalul de stații și eliberarea gabaritului. 2 trenuri de călători (IR 1944 și R 4146) au fost oprite temporar în stațiile Râpa de Jos și Sieu, pentru a asigura intervenția drezinei pantograf”, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Au fost trimise și locomotive Diesel

În plus, potrivit acesteia, pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, au fost trimise și locomotive Diesel, care vor dubla trenurile, în situația în care sistemul de alimentare cu energie electrică nu poate fi repus sub tensiune.

„CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i în același timp că echipele de intervenții ale companiei depun toate eforturile necesare pentru remedierea, în cel mai scurt timp posibil, a oricărui deranjament înregistrat pe calea ferată, astfel încât circulația trenurilor să se reia în condiții optime de trafic”, a mai spus Oana Brânzan.