BREAKING NEWS | Omul de afaceri Andrei Cristian Siminel pierde, la Curtea de Apel, procesul cu GÂNDUL. Avocat: „Nu va fi eliminat niciun articol”

BREAKING NEWS | Omul de afaceri Andrei Cristian Siminel pierde, la Curtea de Apel, procesul cu GÂNDUL. Avocat: „Nu va fi eliminat niciun articol”
Publicat: 08/12/2023, 18:01
Actualizat: 08/12/2023, 19:15

Judecătorii Curții de Apel București i-au administrat – vineri, 12 decembrie 2023 – o înfrângere usturătoare omului de afaceri Andrei Cristian Siminel, după ce acesta a acționat în instanță GÂNDUL, cerând eliminarea unui articol de pe site.

Articolul publicat de Gândul în luna august a anului 2020 a fost: Adevărul despre ”patronul” Libra Bank, miliardarul Siminel Cristian Andrei! ”Scheletul” din trecutul omului de afaceri (DOCUMENT EXCLUSIV) și poate fi citit, INTEGRAL, AICI.

Miliardarului Siminel Cristian Andrei i se mai spune – pe piața de capital – și ”omul care a cumpărat România”, fiind privit ca un afacerist uns cu toate alifiile, impunându-se în fața altor competitori printr-o negociere ”dură” și reușind, de mulți ani, să dicteze trendul în ceea ce privește, printre altele, prețurile chiriilor pe segmentul comercial la nivelul întregii țări, se preciza la începutul articolului respectiv.

Vineri, 12 decembrie, 2023, magistrații Curții de Apel au respins apelul formulat de omul de afaceri Andrei Siminel, considerând că acest apel este NEFONDAT.

„Tip soluție: Nefondat. Soluția pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la pronunţare, care se depune la Curtea de Apel București – Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 08.12.2023”, au decis judecătorii Curții de Apel.

Av. Alexandru Coman: „Instanțele au dat prevalență, în mod mai mult decât justificat, exercitării dreptului de exprimare al jurnalistului”

La solicitarea Gândul, avocatul Alexandru Coman a declarat, în exclusivitate, că această decizie – care poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile – este o victorie incontestabilă, explicînd și ce se va întîmpla la recurs.

Instanța s-a pronunțat, hotărârea este definitivă. Da, o să facă recurs, numai că în recurs va fi vorba despre chestiuni tehnice, se va stabili situația de fapt, dacă probele au fost bine administrate etc… Recursul privește chestiuni de legalitate, nu de temeinicie a hotărârii.

Acum, situația de fapt este stabilită în mod definitiv. La fel și probele.

Ca exemplu, putem spune că avem o cărămidă. Materialele, compoziția cărămizii și forma ei se stabilesc în fond și în apel. E roșie sau nu, e albastră, e din oțel sau din alt material. În recurs se stabilește dacă este cărămidă (da!), dacă are respectivele dimensiuni (da!), și nu se mai face referire la materialele din care este făcută cărămida, pentru că este vorba despre o instanță de recurs.

Este o hotărâre în care instanțele au dat prevalență, în mod mai mult decât justificat, exercitării dreptului de exprimare al jurnalistului. Nu va fi eliminat niciun articol, rămâne tot”, a declarat avocatul Alexandru Coman, în exclusivitate pentru Gândul.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete