BREAKING NEWS. Sentință definitivă în dosarul ”Drogurile de la Marea Neagră”. Ce a decis Curtea de Apel Constanța (EXCLUSIV)

BREAKING NEWS. Sentință definitivă în dosarul ”Drogurile de la Marea Neagră”. Ce a decis Curtea de Apel Constanța (EXCLUSIV)
BREAKING NEWS. Sentință definitivă în dosarul ”Drogurile de la Marea Neagră”. Ce a decis Curtea de Apel Constanța
Publicat: 19/03/2021, 16:36
Actualizat: 19/03/2021, 16:50

În luna martie a anului 2019, procurorii DIICOT au reușit să dea o adevărată lovitură traficanților de droguri, după ce – inițial – au descoperit 1 kilogram de cocaină care fusese pierdut dintr-o dubiță, pe raza unei localități din județul Tulcea. Mașina avea numere de București, iar ulterior au fost efectuate investigații care au condus la o captură-record.

”Analiza fizico-chimică a substanței, realizată de către laboratorul de analiză a arătat că puritatea cocainei din acel pachet era de 90%”, a declarat, la momentul respectiv, Felix Bănilă, șeful DIICOT.

În dimineața zilei de 22 martie 2019, pe malul Mării Negre – în zona localității Sfântu Gheorghe, județul Tulcea – a fost descoperită o barcă răsturnată, iar pe mal și în barca respectivă se aflau mai multe pachete suspecte, învelite în baloane de cauciuc, ”similare ca logo, mod de ambalare și conținut cu pachetul depistat în data de 20.03.2019” (n.red. – cel care fusese pierdut din dubiță). Ambarcațiunea, înmatriculată în România, prezenta un orificiu dreptunghiular în zona chilei și se afla într-o zonă de plajă, situată la cca 2 km nord de gura de vărsare a Brațului Sfântu Gheorghe, în apa mării, la cca 4 m de țărm“, au transmis procurorii DIICOT.

Potrivit aceluiași comunicat, ”cantitatea totală identificată și confiscată a fost de 1.040 kg cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro”.

Cei doi traficanți sârbi au făcut apel

Tribunalul Tulcea i-a condamnat pe doi traficanți sârbi – Krstic Tode şi Cvetkovic Nenad – la câte nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, însă aceștia au avut dreptul la apel. Judecătorii au decis, la fond, și confiscarea unor sume de bani, dar și a 994,58 grame de cocaină, rămase în urma analizelor de laborator.

  •  Dispune confiscarea, prin echivalent, de la inculpatul Krstic Tode, a sumei de 18000 euro, reprezentând contravaloarea autotractorului marca Renault, înmatriculat în Serbia sub nr. VR 078 BH, cu semiremorca cu nr. OO418VR.
  •  Dispune confiscarea, prin echivalent, de la inculpatul Cvetkovic Nenad, a sumei de 12000 euro, reprezentând contravaloarea autotractorului marca Renault, înmatriculat în Serbia sub nr. VR 080 BX cu semiremorca cu nr. OO416VR.
  •  Dispune confiscarea cantității de 994,58 grame de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator și după reținerea contraprobelor.

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis – sentința fiind definitivă și prezentată, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO – ca Krstic Tode şi Cvetkovic Nenad să rămână în spatele gratiilor, solicitarea lor de a fi puși în libertate fiind respinsă.

”Soluția pe scurt. În temeiul art. 421 pct. l lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Krstic Tode şi Cvetkovici Nenad împotriva sentinţei penale nr. 162/13.11.2020, pronunţată de Tribunalul Tulcea în dosarul penal nr.767/88/2019. Conform art. 424 alin. 3 Cod procedură penală, raportat la art.72 Cod penal, deduce din durata pedepselor aplicate inculpaţilor perioada arestării preventive de la data de 13.11.2020 la zi. Conform art.275 alin.2,4 Cod procedură penală obligă inculpaţii la plata a câte 600 lei fiecare, cheltuieli judiciare avansate de stat”, au decis magistrații.

”Este cea mai mare captură de droguri din țara noastră”

Adrian Lambrino, șeful Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției, a precizat că drogurile provin din America de Sud și au fost transportate în România pe cale maritimă.

”Este cea mai mare captură de droguri din țara noastră din ultimii ani, precedentele fiind de 2,6 tone de cocaină în anul 2016, respectiv de o tonă de cocaină capturat în 2009 la Constanța. În continuare sunt derulate activități intense de cooperare polițienească internațională cu structurile de profil din Republica Serbia. În urma examinărilor fizico-chimice efectuate de către 5 specialiști ai laboratoarelor de analiză și profil a drogurilor din Constanța și București a rezultat că în substanța supusă analizării s-a pus în evidență numai cocaină, cu o concentrație de 90%. În probele de stradă această cocaină poate fi înmulțită cu adulterați, aceștia au rolul de a potența activitatea substanței active, cât și cu diluanți care au rolul de mărire a masei. Printre aceștia putem enumera paracetamolul, glucoza sau glucitolul”, a declarat Adrian Lambrino.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Anunţ pentru cei afectaţi de inundaţii! Românii primesc MULŢI BANI de la stat
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Prima mutare a lui Gică Hagi la Farul a fost făcută. Pe cine a transferat,...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
GERMANIA trimite o undă de ȘOC în Europa! Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa...
Miracolul care înspăimântă Rusia. Călugărul mort cu 90 de ani în urmă a luat 10...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...