Bucureștiul ar putea avea mai multe centre de vaccinare drive-thru după Paște. „Avem și alte locații pe care le analizăm în perioada următoare”

Bucureștiul ar putea avea mai multe centre de vaccinare drive-thru după Paște. „Avem și alte locații pe care le analizăm în perioada următoare”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28/04/2021, 10:15
Actualizat: 28/04/2021, 10:48

În Capitală, se discută despre creșterea numărului de centre de vaccinare drive-thru, după Paște. Consilierii generali au aprobat marți înfiinţarea primului centru în parcarea din Piaţa Constituţiei. 

„Avem și alte locații pe care le analizăm în perioada următoare și imediat după sărbătorile pascale să le putem deschide pentru populație, inclusiv alte locații drive-thru sau alte locații chiar pietonale, ne gândim și la o variant de centre pietonale în zonele cu identificare pietonală”, a adăugat Stelian Bujduveanu.

”Menționez în primul rând deschiderea, de joi, în Piața Constituției, a unui centru drive-thru pentru vaccinarea anti-COVID-19, cu patru puncte, unde oamenii vor fi vaccinați fără a trebui să coboare din mașini. E o soluție care a funcționat în alte țări și a ajutat la susținerea campaniei de vaccinare, iar în câteva zile această soluție va deveni operațională și în București”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Centrul va funcționa sub autoritatea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Primarul Nicuşor Dan spune că autorităţile sunt gata să pornească vaccinările chiar de săptămâna aceasta:

„Avem centrul de vaccinare din Piața Constituției, este o metodă pe care au folosit-o alte țări cu mare succes, vaccinarea direct din mașină, fără programare. Avem un spațiu generos în Piața Constituției și suntem gata să îl lansăm chiar de săptămâna aceasta.”

Valeriu Gheorghiţă: Va fi deschis primul centru de tip drive-thru în Piata Constituţiei

„Legat de posibilitatea de a alege centrul de vaccinare pentru efectuarea rapelului, încă nu este operaţionalizată această cerintă în platformă, ea va fi gata la sfarsitual acestei saptamâni. Pentru a facilita comunicare a cu centrele de vaccinare, începe distribuirea telefoanelor în centrele de vaccinare.

Tot ca element de noutate, începând de mâine, 28 aprilie, în centrele de vaccinare cu Pfizer se creşte numărul de persoane vaccinate pe flux de la 84 la 96. S-au şi făcut notificări în acest sens pentru a merge la capacitate maximală ,având în vedere că, după cum ştim, în această săptămână a fost recepţionată cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze. De asemenea, continuă activitatea centrelor de vaccinare mobile şi a echipelor mobile, pe 28 aprilie se activează al nouălea centru de vaccinare mobil în judeţul Argeş. Vor fi vaccinate 80 de persoane încă din prima zi.

Ieri a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru în Cluj. Joi va fi deschis primul centru de tip drive-thru în Piata Consituţiei din Bucureşti. Vor fi patru fluxuri disponibile. Vaccinul este de la Pfizer, nu este nevoie de programare în platformă. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină București, cu sprijinul autorităților locale.

Din 4 mai începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Astăzi şi mâine se distribuie primele doze de la Johnson & johnson. Pe 30 aprilie vom primi următoarea transă de vaccin johnson & johnson , a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, și organizarea unui maraton al vaccinării în Bucureşti, în perioada 7-9 mai, urmând să fie organizate 40 de fluxuri de vaccinare la Sala Palatului şi 10 fluxuri la Biblioteca Naţională.

„Am văzut cu toţii evenimentul organizat în Timişoara, acel maraton al vaccinării, care din punctul nostru de vedere a fost un succes, tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare. Primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai. Vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, şi Biblioteca Naţională, unde vor fi organizate 10 fluxuri”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Prefectul Capitalei a afirmat la finalul săptămânii trecute că s-ar putea renunța la masca în spații publice, dacă bucureștenii s-ar vaccina în proporție de minim 50%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația