Cadavrele a 87 de persoane au fost găsite sub dărâmături după atacul aerian rusesc de la Desna

Cadavrele a 87 de persoane au fost găsite sub dărâmături după atacul aerian rusesc de la Desna
sursa foto: Facebook/VolodimirZelenski
Publicat: 23/05/2022, 19:01

Cadavrele a 87 de persoane au fost găsite sub dărâmături în urma unei lovituri aeriene rusești asupra satului Desna din regiunea Cernihiv, la nord de Kiev.

„Astăzi am terminat lucrările în Desna. Din păcate, statisticile sunt următoarele: 87 de victime sub dărâmături în Desna. 87 de victime ucise. Viitorul Ucrainei va fi lipsit de acești oameni”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timp ce susținea un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează Ukrinform.

Zelenski a dezvăluit informația despre Desna, răspunzând la o întrebare despre cum vede el viitorul Ucrainei.

„În calitate de președinte al țării aflate în război, mă gândesc la prezentul Ucrainei și la câți oameni mor în fiecare zi”, a spus el.

Trupele rusești au lansat atacuri cu rachete asupra satului Desna în dimineața zilei de 17 mai. În aceeași zi, salvatorii au raportat 8 morți și 12 răniți.

Lumea nu a impus încă sancțiuni împotriva Federației Ruse care să o facă să plătească pentru acțiunile sale agresive, spune liderul de la Kiev.

„Pentru ca Rusia și orice alt potențial agresor care vrea să ducă un război brutal împotriva vecinului său să știe exact la ce duce acest lucru. Cred că astfel de sancțiuni nu au fost impuse încă împotriva Rusiei. Și ele trebuie impuse. Embargo asupra petrolului rusesc, blocarea completă a tuturor băncilor fără excepție, abandonarea completă a sectorului IT rusesc, încetarea completă a comerțului cu agresorul. Trebuie să fie un precedent de presiune de sancționare care să funcționeze în mod convingător pentru a păstra pacea pentru deceniile următoare”, a declarat președintele Ucrainei