Cadou de Anul Nou pentru români: scumpiri pe bandă rulantă! Pe ce vom plăti mai mulți bani

Cadou de Anul Nou pentru români: scumpiri pe bandă rulantă! Pe ce vom plăti mai mulți bani
Cadou de Anul Nou pentru români: scumpiri pe bandă rulantă! Pe ce vom plăti mai mulți bani / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 22/11/2022, 08:46

Anul 2023 le aduce românilor un cadou nedorit – scumpiri pe bandă rulantă! De la 1 ianuarie, o serie de decizii fiscale luate de autorități vor aduce majorări de prețuri, cu efect direct în bugetul fiecărei familii.

Dincolo de prețurile la alimente, care cresc constant și deja nimeni nu le mai știe socoteala, Anul Nou va aduce și alte scumpiri.

Se mărește TVA, se măresc și prețurile

Un proiect structurat în coaliția de guvernare prevede majorarea TVA de la 9% la 19% pentru produse ca berea fără alcool, cidrul și sucurile. Clar, asta presupune și prețuri modificate în sus pentru cumpărători.

Mai departe. Potrivit Antena 3, pâinea livrată industriei HoReCa beneficia până acum de un TVA de 5%. De la 1 ianuarie, va fi o taxă pe valoare adăugată de 9%. Evident, cu efect în nota de plată a clienților de restaurante, baruri și terase. Apoi, crește și TVA pentru serviciile hoteliere, de la 5 la 9 procente.

Există și o reducere de TVA, în cazul primei case, dar numai cu condiția ca valoarea locuinţei achiziționate să se încadreze în plafonul de 120.000 de euro fără TVA. Ce depășește această sumă se taxează cu 19%!

În concluzie, 2023 vine cu speranțe de mai bine, dar și cu certitudinea unor scumpiri în piață.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase