Camera Deputaților a adoptat un proiect prin care deputații vor fi obligați să își publice CV-ul pe site-ul instituţiei

Camera Deputaților a adoptat un proiect prin care deputații vor fi obligați să își publice CV-ul pe site-ul instituţiei
Foto: Profimedia
Publicat: 23/06/2021, 14:02
Actualizat: 23/06/2021, 14:31

Un proiect de hotărâre adoptat, miercuri, de Cameră, prevede ca deputaţii să fie obligați să își depună la începutul mandatului, un CV, care va fi publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Proiectul modifică în acest sens regulamentului Camerei Deputaţilor.

„În condiţiile alin. (1) şi (2), deputaţii depun odată cu declaraţia de avere şi de interese, la secretarul general al Camerei Deputaţilor, un curriculum vitae. Acesta se publică pe site-ul Camerei la secţiunea de prezentare a fiecărui deputat”, se precizează în proiect.

Proiectul a fost iniţiat de deputaţii minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian şi Ovidiu Ganţ, care au argumentat că parlamentarii trebuie să dea dovadă de transparenţă în activitatea parlamentară.

„Cum una dintre informaţiile care se afişează pe pagina de web a Camerei Deputaţilor este curriculum vitae al deputaţilor, această informaţie de interes pentru electorat nu ar trebui să fie opţională”, au precizat aceştia.

Noii aleși au ales să nu-și afișeze CV-urile pe site-ul Camerei Parlamentului în care au fost aleși. Numărul celor care nu și-au publicat biografia a rămas unul foarte mare, mai ales la Camera Deputaților, relata fanatik, în urmă cu  3 luni.

În aceste condiții, conducerea Camerei a dispus elaborarea unui raport pe această temă, la începutul anului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase